- Nordea har flyttet sine sponsorater nærmere Oslo. I tillegg har Nordeajoggen hatt en stor nedgang i antall deltakere. Sånn sett var det et enkelt valg.

Ikke som glansdagene...

Det sier Per Øyvind Kindem, som nylig ble gjenvalgt som leder i Gimle IF. Det skjedde på det samme årsmøtet som det ble vedtatt å legge ned Nordeajoggen.

- Det er et tradisjonsrikt arrangement, men likevel lite følelser rundt dette. Det er veldig få deltakere, og arrangementet innbringer heller ikke penger i kassa.

Nordeajoggen, tidligere K-joggen, ble i 2018 arrangert for 26. gang. I glansdagene strømmet hundrevis av trimmere for å boltre seg i de mange løypetraseene. I fjor høst var deltakerantallet nede i 20-30 trimmere...

Nysatsing på trappene

- Har dere vurdert å selge arrangementet til en ny sponsor?

 

- Med et stort og populært arrangement ville det vært et naturlig steg, nå som Nordea er ute. Men det er laber interesse, og samtidig mye dugnad. I fellesskap har vi derfor bestemt - og sett - at det ikke var liv laga for Nordeajoggen.

Gimle IF jobber allerede for å skape et nytt trimtilbud.

- Planen er at det skal være et helårsarrangement, med oppstart til høsten. Noe mer kan jeg ikke si nå, annet enn at vi ønsker å lage et trimarrangement som skal være for alle. Målet er å få folk ut i skog og mark, sier Kindem.

Ønsker barnefamilier

Årsmøtet i Gimle IF viste at klubben kunne bokføre et lite overskudd i 2018. Kindem tok gjenvalg som leder, og får med seg blant andre 16 år gamle Mia Jønsberg som nestleder.

- Vi ønsker oss flere barnefamilier og yngre medlemmer. Det blir en hovedutfordring for oss i styret nå, i en idrettsforening med høy snittalder blant medlemmene. Samtidig er det gledelig at vi har mange ungdommer som tar trener 1-kurs i orientering. Så trenerne har vi, nå er det «bare» å få enda flere barn og unge til å komme på trening, sier han.