Sju prosent nedgang i ledigheten i Halden på ett år

NEDGANG: Det er en nedgang i ledigheten i hele fylket. Industrien og butikk og salg har flest ledige.

NEDGANG: Det er en nedgang i ledigheten i hele fylket. Industrien og butikk og salg har flest ledige. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

405 haldensere er helt ledige, mens 69 er på tiltak. Det er en betydelig nedgang siden desember i fjor.

DEL

Fredag kom oversikten over ledige i Østfold fra NAV. Den viser at det i Østfold er det 3.995 helt ledige personer ved utgangen av desember, eller 2,8 prosent av arbeidsstyrken. Dette er en nedgang med 8 prosent, 361 færre helt ledige sammenlignet med desember 2016.

– Det har vært en positiv utvikling i ledigheten gjennom året, sier fylkesdirektør Sverre Jespersen i en pressemelding.

Nedgang i Halden

Tallene viser en lignende utvikling i Halden. I Halden i dag er 405 personer helt ledige – eller 2,8 prosent – og det er likt som gjennomsnittet i Østfold. På samme tid i fjor var 29 flere haldensere helt ledige. Det er en ending på sju prosent på ett år.

Samtidig viser tallene en forholdsvis stor nedgang i antall ledige haldensere som er på tiltak. 69 haldensere er på tiltak nå i desember, noe som er 54 færre enn i fjor på samme tid. Nedgangen her er på hele 44 prosent.

Til sammen er 459 haldensere enten helt ledige eller på tiltak.

Flest ledige innen butikk og industri

Nav Østfold skriver i en pressemelding at vi har hatt et bedre arbeidsmarked i Østfold gjennom året og ledigheten har vært i tråd med prognosen for 2017. Norge har en gjennomsnittlig ledighet på 2,7 prosent i år, mot 3,0 prosent av arbeidsstyrken i 2016.

Det er lavere ledighet i desember innen de fleste yrkesgruppene i forhold til samme måned i fjor. Flest ledige er det innen butikk- og salgsarbeid og industriarbeid med henholdsvis 524 og 476 helt ledige arbeidssøkere.

Kun Rygge har færre ledige

Blant fylkets kommuner med mer enn 10 000 innbyggere, fordeler antallet helt ledige ledigheten seg slik:

  • Rygge:        2,4 prosent
  • Halden:        2,8 prosent
  • Sarpsborg:  2,9 prosent
  • Eidsberg:     3,0 prosent
  • Fredrikstad: 3,1 prosent
  • Askim:         3,1 prosent
  • Moss:           3,4 prosent

Flere jobber

I Østfold er det i desember utlyst 710 nye ledige stillinger via NAV. Totalt i hele 2017 var det i Østfold 12.050 nye utlyste stillinger, 24 prosent flere stillinger sammenlignet med året før.

 – Vi har et godt arbeidsmarked i Østfold og landet for øvrig og vi ser at det er ledige jobber innen mange bransjer. Det betyr at arbeidssøkere har gode muligheter til å skaffe seg en jobb, sier fylkesdirektør Sverre Jespersen.

PS: Antallet nye utlysninger på nav.no har økt betraktelig etter at det er inngått samarbeid med ulike aktører om mer effektiv innhenting av ledige stillinger. Økningen i antall ledige stillinger kan derfor ikke alene tolkes som en økning i etterspørselen etter arbeidskraft.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags