– InterCity- og dobbeltsporutbyggingen gjennom Østfold og helt fram til Halden virker til å ha gått av sporet

Dårlig kjemi: Det er dårlig kjemi mellom Thor Edquist (t.v.) og Arve Sigmundstad. Arkivfoto: HA

Dårlig kjemi: Det er dårlig kjemi mellom Thor Edquist (t.v.) og Arve Sigmundstad. Arkivfoto: HA

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerInterCity- og dobbeltsporutbyggingen gjennom Østfold og helt fram til Halden virker til å ha gått av sporet. Det som den borgerlige regjeringen slo seg på brystet for i valgkampen i fjor, gjelder ikke lenger.

Dobbeltsporet skulle ha stått ferdig fram til Fredrikstad i 2024, Sarpsborg 2026 – før Halden kanskje i 2029. Nå er med ett er alt i det blå...

For Halden får dette konsekvenser. Ikke bare i form av at dobbelsporet blir forsinket. Store og viktige utviklingsområder nær sentrum er båndlagt av Bane NOR, og fungerer som en propp i utviklingen av byen vår. Slik har det vært i en årrekke – og slik kan vi rett og slett ikke ha det.

Arbeiderpartiets gruppeleder Arve Sigmundstad har vært bekymret for dette lenge, og påpeker det gang på gang.

Det er fullt forståelig at han ønsker en tverrpolitisk offensiv mot de statlige myndighetene og det rikspolitiske miljøet for å få løst opp i floken, og for å få fortgang.

Men det er å tale for døve ører. Også lokalt. Posisjonen, anført av Høyre, kjører sitt eget løp.

Man kan saktens spørre om det er fordi Høyre også er det største regjeringspartiet. I våre øyne bør det være underordnet.

Demokratiet vårt er bygget opp slik at de lokale politikerne skal jobbe for lokale saker. Jernbaneutbyggingen i Halden er å viktig at det hadde gagnet Halden hvis alle sto sammen.

Så er ikke tilfelle. Og forholdet blir ikke bedre av at ordfører Thor Edquist åpenbart er fornærmet når Sigmundstad kritiserer ham for manglende engasjement. Syrligheten i Sigmundstads retorikk viser også at forholdet dem i mellom er på frysepunktet. Det har det vært lenge.

Vi må dessverre fastslå at dårlig kjemi sentrale politikere i mellom forhindrer samarbeid og gode prosesser i Halden-politikken. Det er ingen ukjent problemstilling, men likefullt trist – og en ulempe for Halden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags