Trist for hele Halden

OPP OG NED: For drøyt to år siden spilte Halden HK NM-finale. Nå er det kroken på døra. Det er trist for alle.

OPP OG NED: For drøyt to år siden spilte Halden HK NM-finale. Nå er det kroken på døra. Det er trist for alle.

Artikkelen er over 3 år gammel

«Det er nitrist, og et tap. Ikke bare for klubben, og fansen. Det er trist for hele Halden.»

DEL

LederKronerulling viste seg å ikke være nok til å berge Halden Håndballklubb. Onsdag kveld kom den triste beskjeden om at klubben ikke har økonomi til å bære elitesatsingen. Det koster rett og slett for mye å være med i toppen. Det er nitrist, og et tap. Ikke bare for klubben, og fansen. Det er trist for hele Halden.

Vi var ikke alene om å påpeke voksesmertene da Halden med ett fikk to eliteserielag i håndball for tre år siden. En by med 30.000 innbyggere hadde plutselig to lag helt i toppen, et populært 1. divisjonslag i ishockey, en fotballklubb som ville satse i daværende 2. divisjon, landets beste orienteringsklubb, Ladies Tour of Norway – og omfattende breddeidrett. En tredel av byens befolkning er med i den organiserte idretten. Det er aldeles strålende! Samtidig; det kreves mye penger til alt sammen. Mange slåss om den samme potten. Det er ikke nok til alle. Det første store offeret er altså Halden HK.

Les alt om Halden HK-krisen i HA7 ekstra (HA+)

Vi kan ikke se at det er noen syndebukker. Det er heller ikke en enkelt årsak til at det gikk som det gikk. De lokale, trofaste sponsorene har alltid bidratt, men hos de svære nasjonale konserneide bedriftene i Halden har støtten sittet langt inne. For langt inne. Håndballforbundet stiller rigorøse krav til økonomi og arenaer. Det er grunn til å sette spørsmålstegn ved om disse kravene er for strenge. Det blir som ris til egen bak. Halden HK er ikke den enste klubben som har kniven på strupen. Ikke HTH heller. Publikum har heller ikke stilt godt nok opp. Det har vært for få til stede i en gammeldags arena. Vi synes også det er for lettvint å be kommunen redde en håndballklubb.

Vi tror ikke klubben som sådan går dukken. Det vil bli løsninger for alle ungene som vil spille håndball. Halden-idretten har vært gjennom noe lignende før – med Comet. Vi tror også dette kan være en gylden mulighet til å starte på nytt. Vi tror ildsjelene vil se muligheter når den verste skuffelsen har lagt seg. Men det føles som om et eventyr brått er over.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags