Gå til sidens hovedinnhold

Russen fyller festningen

Artikkelen er over 6 år gammel

- Russetreffet har blitt et veldig bra arrangement, sier Magne Rannestad på festningen. Til helgen inntar tusenvis av russ Halden, og det har blitt et viktig arrangement for byen.

Fra fredag ettermiddag til søndag formiddag vil festningen være åstedet for et av de største russetreffene i Norge denne våren, med artister som Broiler og Freddy Kalas (Pinne for Landet) på scenen.

Fullbookede hoteller

- Dette er et viktig arrangement for festningen og for Halden. Og det er noe helt annet enn det som var, nå er det proffe arrangører som har fokus på sikkerhet, sier Magne Rannestad.

Byens hoteller er fullbooket hele helgen, og butikker i Halden kunne i fjor fortelle om eventyrlige salgstall.

- For oss er dette en veldig viktig helg, russen legger igjen mange verdifulle kroner i Halden, sier hotellsjef på Thon og Park Hotell, Tom Erik Sandberg.

Få problemer

Fjorårets russetreff ble gjennomført uten store problemer.

- Vi fikk noen klager på at det tok tid å få ryddet området for søppel, men ellers var det få problemer. Vi kjører mye av det samme opplegget denne gangen, med 100 vektere, politi, brannvesen og helsepersonell. Men vi har styrket ryddemannskapet, så det skal gå fortere etterpå.

Men med så mange mennesker samlet en helg, må det nesten bli noe. Og vi håper at byens befolkning kan leve med det, sier arrangør Lasse Kjønigsen.

Tror på 7.000 russ

Han skryter uhemmet av Halden som arrangørby.

- Måten vi blir tatt i mot på er utrolig bra. Og festningen som åsted for dette er perfekt. Det er en grunn til at dette er førstevalget vårt, sier Kjønigsen.

Han forteller at fjorårets antall på 4.500 russ allerede er forbigått, og at han forventer 7.000 festglade deltagere til helgen.

4.000 meter med gjerder er satt opp, og selv om store deler av festningen er inngjerdet til russetreffet er det mulig for haldensere å gå tur på festningen til helgen.

Ikke stengt i indre festning

- Indre festning er åpen og fri for russ. Det samme er Rolandskansen og Overberget. Men folk må komme seg til festningen på litt andre måter enn vanlig. Enten via forskjellige gangveier eller fra syd opp ved campingen, sier Magne Rannestad og festningsforvalter Morten Kjølbo.

Følgende artister er klare for helgens russetreff:

  • Broiler
  • Dimitri Vangelis & Wyman
  • Freddy Kalas
  • Carl Louis
  • Hedegaard
  • Vigiland

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.