Best i Norge

Denne gjengen er blant de beste eiendomsmeglerne i Norge. Aktiv Halden. Fra venstre:Jon Ivar Ask, Cecilie K.Thowsen, Rita Eng, Lars-Håkon Nohr.

Denne gjengen er blant de beste eiendomsmeglerne i Norge. Aktiv Halden. Fra venstre:Jon Ivar Ask, Cecilie K.Thowsen, Rita Eng, Lars-Håkon Nohr.

Artikkelen er over 4 år gammel

Aktiv sitt meglerkontor i Halden er blant de beste kontorene i Norge.

DEL

Samtidig er Lars-Håkon Nohr for niende året på rad kåret til en av kjedens to beste eiendomsmeglere.

- Dette er kjempeartig. Hvert år blir vi meglere målt på ulike ting og hovedmålet er at vi skal ha de mest fornøyde kundene det har Aktiv klart å ha i fem år, kommenterer Nohr.

Konkurerer med de store

Han sier det også er sterkt av kontoret i Halden å være helt i tetsjiktet på landsbasis.

- Dette går på omsetning og vi bor tross alt i en ganske liten by. Vi konkurrerer med ganske store kontorer i de store byene.

I tillegg til omsetning måler de også kundetilfredshet.

- Her vil jeg også gjerne trekke fram min kollega Jon Ivar Ask. Han er helt rå på det feltet, sier Nohr.

Ni år på topp

Selv har han altså i ni år på rad vært på toppen av lista av årets meglere i Aktiv-kjeden i Norge.

- Jeg synes selvsagt det er himla moro. Jeg er glad i jobben min og har det gøy på jobb. Det er mange som blir overrasket over at en megler fra Halden stadig topper denne listen. Vi har 64 kontorer i Norge og jeg konkurrerer med over 340 meglere, så at både jeg og kontoret vårt i Halden gjør det så bra er flott. Jeg føler virkelig at vi bidrar til å sette Halden på kartet, sier Nohr.

- Jeg tror alle er over 40 år. Det handler vel om at man har mer erfaring, et større nettverk og kan håndtere mange salg og kunder, tror han.

Bra firkløver

Han trekker også fram kollegene sine.

- Vi er et veldig bra team her i Halden. Vi er et firkløver som driver dette sammen og i 2015 har vi hatt en omsetningsøkning på hele 30 prosent, forteller han.

De har solgt cirka 240 eiendommer. Det er ikke så mye mer enn tidligere, men prisene har vært høyere.

- Men fortsatt er det sånn at man får utrolig mye igjen for pengene ved å kjøpe bolig i Halden. Prisene stiger jo like mye andre steder, slik at differansen er den samme, mener han.

Mange utenbys-kjøpere

Som megler får han også et innblikk i hvilke typer mennesker som kjøper bolig og han kan fortelle at det også er stor interesse fra mennesker som kommer fra andre steder.

- Jeg kommer rett fra en visning nå, og der var det to par som ikke var fra Halden. en av dem hadde fått jobb ved høgskolen. Vi ser at høgskolen er viktig. De som får jobb der kommer ofte fra andre steder og særlig hvis de er unge velger de å etablere seg i Halden fordi det er gunstig, sier Nohr.

Han sier at det ofte er mange på visning fra nabokommunene og Indre Østfold, men også fra steder litt lenger unna.

Solgte samme hytte to ganger

Etter et godt år, er det noen salg du husker spesielt godt?

- Ja, det er særlig to. Det ene var huset i Kjærlighetsstien som dere skrev om i HA og som gikk for to millioner kroner over takst. Det var gøy. Det andre var at jeg solgte en hytte til fire millioner kroner to ganger i løpet av 14 dager. Jeg fikk først solgt den en gang, men så skjedde det noe som gjorde at kjøperne måtte selg igjen med en gang, og jeg fikk solgt den med en gang. Å selge samme eiendom i en så høy prisklasse to ganger på 14 dager er noe man husker, smiler Nohr.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken