Slik skal treffsjefen forhindre en ny voldtekt

VAKTHOLD VED JENTEDO: 
– Det som blir nytt i år er enda mer kameraovervåkning og egne jentedoer på inngjerdet område med vakthold. Det var jo ved toalettene voldtekten skjedde i fjor, sier treffleder Lasse Kjønigsen.

VAKTHOLD VED JENTEDO: – Det som blir nytt i år er enda mer kameraovervåkning og egne jentedoer på inngjerdet område med vakthold. Det var jo ved toalettene voldtekten skjedde i fjor, sier treffleder Lasse Kjønigsen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Arrangørene gjør alt de kan for at årets russ skal få en hyggelig og trygg helg på festningen.

DEL

– Jeg føler vi hadde vakter på hver eneste kvadratmeter i fjor, sier daglig leder for landstreffet, Lasse Kjønigsen fra Sky Agency.

Årets arrangement går av stabelen 22.-24. april på Fredriksten festning.

Uoppklart voldtekt

Likevel kunne de ikke hindre at det ble anmeldt en voldtekt under treffet i fjor, som fortsatt ikke er oppklart, og som var tema i TV2s nye krimsatsing, «Åsted Norge.»

– Det er klart at vi også blir preget. Jeg klarer bare ikke å forstå den type handlinger. Men jeg har full tiltro til politiet, og håper de løser saken nå som de har begynt å DNA-teste. Vi har jo navnene på alle som har vært her, sier Kjønigsen.

Sikkerhetsopplegget rundt russetreffet er enormt. Det er både vektere og politi, samt en rekke frivillige. Røde Kors er til stede og det er både ambulanser og sykepleiere. Arrangørene har også egne sikkerhetsmøter med russen.

Egne jentedoer med vakthold

– Vi oppfordrer russen til å ta vare på hverandre. At de aldri må gå alene. Aldri drikke noe de ikke vet hva er, og merker de noen som helst form for trakassering, så vil vi at de tar kontakt med nærmeste vakt umiddelbart, oppfordrer han.

Han ønsker at russetreffet skal være koselig og en hyggelig fest. Arrangørene gjør derfor alt de kan for å styrke sikkerheten ytterligere.

– Det som blir nytt i år er enda mer kameraovervåkning og egne jentedoer på inngjerdet område med vakthold. Det var jo ved toalettene voldtekten skjedde i fjor, sier han.

Større enn noengang

Russetreffet har vokst seg større og større for hvert år og Kjønigsen og co. håper på en fin helg for russen, uten negative hendelser.

– Foreløpig er det påmeldt 100 busser og 5–600 vans. Vi venter at det blir cirka 8.000 deltakere. Det blir større enn noen gang, forteller han.

Han påpeker at treffet også genererer store inntekter til næringslivet.

Halden-skryt

– Vi har solgt ut alt vi hadde av hotellplasser i både Halden, Fredrikstad og Sarpsborg. vi har også leid Fredriksten Camping.

Kjønigsen er dessuten full av lovord om Fredriksten festning og Halden kommune.

– Jeg må berømme Magne Rannestad på festningen, kommunen og politiet i Halden. Vi har jo hatt en del arrangementer rundt omkring, men det er helt fantastisk i Halden, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.