Det danske nettstedet FIND DET BILLIGT har lagt ut en sak som florerer på nettet.

Det er kanskje ikke så rart. De har funnet løsningen på å unngå å bli tatt i fartskontroller.

Saken har sitt utspring i at det den siste tida har vært en kraftig økning av såkalte «fotovogne» i Danmark. De nye vognene er svært effektive og flere og flere blir tatt for å kjøre for fort. Rett og slett en pengemaskin.

Helt lovlig

Det danske nettstedets metode er like lovlig som den er genial.

«Metoden er helt sikker og virker hver gang. Dessuten er den i skrivende stund helt lovlig, og vi mener det heller ikke vil være mulig å forby den i framtida», skriver nettsida.

LES OGSÅ: Dette fikk Statens vegvesen til å se rødt: – Ikke godkjent

Slik gjør du:

For å benytte seg av metoden er det viktig å forstå de forskjellige hastighetsgrensene.

Ytterst på skiltet er det en rød ring. Innenfor ringen er det et hvitt felt hvor det står et tall. Dette tallet – innenfor den røde ringen – det er fartsgrensa. I eksempelet under er altså fartsgrensa 60 km/t.

 

Avles din egen fart

Når du har funnet ut hva fartsgrensa er på strekninga der du kjører, så går du til trinn nummer to, som er å lese av hastigheten bilen din har akkurat nå.

For den type speedometer som vises her gjelder det å se hvor pekeren står i forhold til tallene, som igjen angir antall km/t.

 

Det siste trinnet er det vanskeligste. Nå gjelder det å sørge for at hastigheten som vises på speedometeret ikke overstiger den fartsgrensa som gjelder på stedet du kjører. Politiet kan nemlig bare gi bøter til de som kjører fortere enn det som er lov.

God fornøyelse i trafikken, avslutter nettstedet FindDetBilligt.