Rema 1000 fjerner Hansa-øl fra kjølelagerene

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå mister hordalendingene sin favorittøl som kjølevare i alle Rema 1000s butikker.

DEL

[Nettavisen]: Hordalendinger kan ikke lenger forvente å finne favorittølet kaldt. Nå er Hansa ute av kulden, og inn i «varmen» hos Rema 1000.

– Først og fremst går dette utover forbrukerne, sier KAM direktør i Hansa Borg bryggerier, Morten Omland i Hansa til Nettavisen.

Ikke fått en forklaring

Han forteller at de ikke har fått noen forklaring på endringene siste dagene, men forholder seg til hva Rema 1000 velger å gjøre.

Nå blir det fremdeles salg av iskaldt øl hos de andre kjedene.

– Vi selger iskald øl fra kjøleskap hos blant annet Kiwi og Extra og de finnes det mange av. Så får Rema 1000 selge det de mener er riktig overfor sine kunder.

Marginal plass til CB og Borg

De nye bestemmelsene går også utover CB og Borg som får marginalt på kjøl.

– Dog kun for større butikker med seks kjøleskap, mens med fire kjøleskap blir det ikke noe plass, sier Omland.

Rema 1000 ønsker ikke å kommentere saken til Nettavisen.

For knapp en måned siden var det rene folkeopprørert mot Rema 1000 i sosiale medier etter at det kom frem at Mack, Aas og Hansa Borg- produkter kuttes i Rema 1000- butikker i 18 av landets 19 fylker.

Ifølge E24 har Hansa Borg sittet i møter med Rema 1000 siden i høst. Bryggeriet får  kun en mindre lokalavtale for Hordaland, Østfold og Vest-Agder.

Fra salg av 14,5 millioner liter produkter i Rema-hyllene i 2015, styrer de mot kun estimerte én million i år gjennom den nye avtalen, ifølge egne beregninger.

Artikkeltags