Gå til sidens hovedinnhold

– Pastor ba ung kvinne om sex for å helbrede henne

Artikkelen er over 4 år gammel

En pastor i en kristen menighet utnyttet en 18 år gammel kvinne og angivelige kontakt med Gud for å skaffe seg sex.

Nå er mannen i 40-årene dømt til fengsel i to år og fire måneder for å ha utnyttet sin tilling til å skaffe seg seksuell omgang med den unge kvinnen fra Bergens-området, skriver BA.

Pastoren nektet skyld og hevdet at han hadde et helt vanlig kjæresteforhold, men ble ikke trodd, går det frem av en fersk dom fra Nordhordland tingrett.

– Åndelig far

Den unge kvinnen slet med psykiske problemer og kom i kontakt med mannen etter at hun fikk opplyst at han var pastor og sjelesørger.

De innledet et forhold og at var flere ganger på besøk i hennes leilighet. Hun overnattet også ved en anledning hjemme hos mannen, før forholdet ble avsluttet etter noen måneder for seks år siden.

Kvinnen så på pastoren som en åndelig far. Han forklarte henne at han var sendt av Gud for å gjøre henne frisk.

Da han i tekstmeldinger kalte henne for «sweetheart» eller liknende, reagerte hun og sa at han bare kunne si slike ting til sin kone.

Til dette skal pastoren ha ledd, og forklart at han hadde brukt disse kjælenavnene slik han gjorde overfor barna sine.

– Hadde avtale med Gud

Han skal også ha forklart den unge kvinnen  at han hadde en egen avtale med Gud som gjorde at det ikke var syndig for ham å ha sex med henne.

Mannen som bor på en annen kant av landet bekreftet i retten at han hadde sagt til kvinnen at han var pastor, men han mener forholdet utviklet seg uavhengig av dette.

Han mener den seksuelle omgangen var frivillig fra fornærmedes side.

Han visste ikke om hennes diagnoser, ut over at hun hadde mye hodepine. Han mener han ikke har gjort noe klanderverdig i saken, går det frem av dommen.

«Ut ifra fornærmedes særlige sårbarhet, tiltaltes fremtoning som åndelig leder, hans uttrykk for at han var nødvendig for at fornærmede kunne følge Guds plan for henne, er retten ikke i tvil om at det forelå et slikt tillits- og avhengighetsforhold mellom fornærmede og tiltalte at det rammes av straffeloven», heter det i dommen.

Han ble også dømt til å betale henne 150.000 kroner i oppreisningserstatning.