Både brannvesenet og politiet rykket ut da alarmen gikk ved Damsgårdstunnelen natt til tirsdag. Det viste seg at en mann hadde søkt ly for regnet.

Utløste alarmen

Den 33 år gamle mannen hadde tatt seg inn i en nødtelefonboks på utsiden av tunnelen, og dermed utløst en automatisk alarm.

Det var klokken 0326 at 110-sentralen fikk melding om at det var noe unormalt på gang på bysiden av tunnelen. De rykket ut sammen med politiet.

– Han hadde krøpet inni for å holde seg tørr, sier operasjonsleder Frode Kolltveit ved Vest politidistrikt til BA.

Politiet er lite begeistret for mannens valg av midlertidig innkvartering, og opplyser om at han vil bli anmeldt.

Ikke leketøy

Det går alarm med en gang noen åpner døren til nødtelefonkioskene som står langs norske veier. Hvis noen fjerner brannapparatet, noe som skjedde i dette tilfellet, går det ut full brannalarm, og tunnelen stenges vanligvis automatisk.

– Den første alarmen i natt gikk på at en dør var åpnet klokken 0310. Når vedkommende også fjernet brannapparatet, rykket politi og brannvesen ut. Tunnelen var stengt mens arbeidet med å få kontroll på mannen pågikk, og åpnet igjen etter at politiet hadde satt apparatet på plass igjen, opplyser Ronny Sleire, trafikkoperatør ved Veitrafikksentralen.

Han forteller at det de siste årene har vært en god del problemer med at brannslukningsapparater fjernes ved Damsgårds- og Løvstakkentunnelen.

– Når disse fjernes går vi ut fra at det er brann og rykke rut med det vi har – vi kan selvsagt ikke ta noen sjanser. Dette koster samfunnet en god del. I tillegg er det utrolig hvor mye pulver skitner og ødelegger, noe som også koster en del i renhold. Dette er ikke leketøy, sier Sleire.