Kapteinen på Bodø-Moskenes-ferga: - Slutt å klage, og kom tidsnok

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Sambandet har, ifølge NRK Nordland, hatt en vekst på 22,3 prosent fra juni i fjor til juni i år.

At inntjening fra både billettsalg og catering ombord øker, er Torghatten Nord naturligvis tilfreds med. Passasjerene derimot, ikke like fornøyde med å måtte vente i timevis på oppstillingsplassen for å komme seg med ferga til eller fra Bodø og Lofoten.

Kommer for sent

Nå har kaptein på MF Bodø, Asbjørn Krogh, sett seg lei av passasjerer som krangler med mannskapet og klager på fergetilbudet.

- Har man reservert plass på ferga skal man være på plass senest 45 minutter før avgang. Kommer man da 15 minutter før, som veldig mange gjør, har man ikke rett til å klage på at man ikke får komme med. Helst bør man komme en time før, sier kapteinen.

Han forteller at de stadig må krangle med sjåfører som er for sent ute.

- Vi har hatt flere busser som kommer helt i siste liten, da kan de ikke regne med å få plass til 200 passasjerer dersom det er fullt. Vi får ufortjent mye pepper fra folk som ikke følger reglene. Slutt å klage, og kom tidsnok.

- Reis tidlig eller sent

Kapteinen oppfordrer folk til å reise enten tidlig eller sent, for å slippe lange køer og være helt sikker på å komme med ferga.

- På de seneste og tidligste avgangene er det alltid plass, men nå har det blitt sånn at folk skal sove lenge og likevel forvente at de kommer med på ti-ferga på dagtid om de er der 15 minutter før. Det blir for dumt, sier Krogh.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken