Den spesielle handlehistorien fant sted midt i julestria i Jysk-butikken på Stord mandag.

– Vi ser veldig alvorlig på dette. Det skal ikke forekomme at leveranser har med blindpassasjerer, sier salgs- og markedsleder Are Bjøntegaard i Jysk til BA.

– Er du sikker på at dette er reelt?

– Vi har ingen grunn til å tro at dette ikke er reelt. Således har vi iverksatt vårt apparat for å avdekke hvor feilen har oppstått, svarer han.

Vil artsbestemme slangen

Varen skal være importert fra Asia. Mer spesifikke opplysninger om opprinnelsesland har ikke Bjøntegaard for øyeblikket.

– Alt jeg vet er at varen ble solgt via Jysk på Stord og at varen er solgt i dag. Jeg kjenner ikke beløpet, sier Bjøntegaard.

– Alvorlighetsgraden vil i stor grad variere ettersom slangen er giftig eller ikke, men vi må følge dette opp med produsenten uansett. Vi er opptatt av at våre leverandører skal ha trygge og sikre arbeidsplasser Derfor er det viktig å finne ut hvilken art dette er, slik at vi kan gjøre tiltak der det er nødvendig, fortsetter han.

– Hva foretar Jysk seg overfor kunden?

– Kunden er ivaretatt. Jeg har ikke snakket med kunden direkte, men jeg har pratet med butikken, og etter hva jeg skjønte ble ikke kunden veldig redd, svarer pressetalsmannen.