Gå til sidens hovedinnhold

Vill valp hjemme etter tre døgn på rømmen

Artikkelen er over 5 år gammel

Barnefamilie fikk seg en overraskelse da de kom hjem fra ferie.

– Det var en familie som kom hjem fra ferie og fant en veldig glad gutt i hagen sin, forteller en lattermild Caroline Kayser Frank. De siste dagene har vært krevende. Mens hun var i Danmark og samboeren i Sverige, var Theo (8 måneder) hos en venninne av Caroline på Wergeland. En stund.

Da de var på butikken på mandag og Theo var fastbundet til en benk i nærheten, stakk han plutselig av med benken på slep. Til slutt slet Berner Sennenhunden løs en planke, og var på frifot. Det skulle ta tre døgn før han ble funnet igjen, skriver BA.

Fra Danmark opprettet Caroline Facebook-gruppen Finding Theo, der en leteaksjon har blitt organisert og over 160 personer har engasjert seg.

– Det var det eneste jeg kunne gjøre derfra, forteller Caroline, som synes det har vært helt grusomt å være adskilt fra villstyringen av en valp.

Hun satte seg på flyet til Bergen mandag kveld, og har siden lett etter den store valpen på 40 kilo.

Men etter at den butikkansatte på REMA 1000 ikke klarte å holde følge under mandagens flukt, hadde ingen sett hunden. Inntil i dag.

– Vi ringte politiet akkurat i det de skulle til å ringe oss, sier Caroline, som forteller at de dro rett opp til en barnefamilie i Wergelandsåsen. Da de kom hjem fra ferieturen sin, kom Theo springende mot dem fra et sted i hagen. Familien serverte den etter hvert sultne krabaten fiskekaker og pølse, og så ble han hentet hjem til Fyllingsdalen av Caroline og Gøran.

Venninnene Anna Møgster og Carina Hanøy Gjesdal var i likhet med eierne fra seg av begeistring.

– Det var så vidt jeg klarte å holde tårene tilbake, forteller Anna.n

Litt sliten

Da BA kom på besøk, var det en litt sliten Theo som møtte dem. Det vil si: ikke mer sliten enn at han sprang bort, snuste og satte seg på bakbena for å få litt kos fra to fremmede, men ifølge matmor var han roligere enn vanlig. Da han tok opp kampen om en leke med Bichon frisé-valpen og bestevenninnen Iluna (også 8 måneder), ble leken noe halvhjertet. Etter gjenforening og veterinærbesøk venter nå et rolig program for de neste dagene.

Saken fortsetter under bildet.

Både hun, samboeren og venninnene vil takke alle som har lett, delt informasjon og ellers engasjert seg for å få Theo hjem.

– Jeg har gått ute og lett, og folk har kommet bort og spurt om jeg har sett en svart hund. Da har jeg kunnet fortelle dem at det er min hund de ser etter, sier Caroline.

– Blir det et kurs i å sitte stille på Theo i tiden som kommer?

– Det blir vel helst innkjøp av GPS-halsbånd, sier Caroline og ler.

 

Kommentarer til denne saken