Gå til sidens hovedinnhold

Linn gir bort brudekjolen sin. Men hun har én betingelse

Artikkelen er over 4 år gammel

Linn Bertheussen la ut en annonnse der hun skrev at hun ville gi vekk brudekjolen sin. Siden da har meldingene strømmet inn.

I 2014 giftet Linn Bertheussen seg i en brudekjole kjøpt ved en brudesalong i Trondheim.  

- Jeg hadde lett lenge og prøvd seks ulike kjoler. Til slutt fant jeg den jeg ville ha og følte meg som en prinsesse da jeg tok den på, sier hun til Nordlys.

Siden bryllupet har imidlertid kjolen hengt urørt i skapet. Da Bertheussen ryddet ut av klesskapet denne uken, fikk hun en idè: Hun ville gi bort kjolen.

Ikke selge kjolen, slik mange gjør, men gi den bort til noen som virkelig trenger det.

- Bryllup er dyrt og jeg vet at det finnes folk som ikke har råd til å kjøpe seg en brudekjole. Jeg kjenner at det føles godt at noen som trenger den skal få den.

Gjøre noe for andre

Hun forteller at hun har lyst til å gjøre noe for andre, men ikke har så veldig mye å bidra med.

- Men jeg har brudekjolen. Så jeg har bestemt meg for at dette kan være min måte å hjelpe noen. Det gir også mye mer å vite at jeg har gjort noe for andre, enn de tusenlappene jeg ville fått om jeg solgte den.

Hun har imidlertid en forutsetning. Bertheussen vil ikke at kjolen skal selges igjen. Hun ønsker at den som mottar den skal gi den bort når den er brukt.

- På den måten kan kjolen gå videre og komme til mange til nytte.

For to dager siden la hun ut bilde av seg selv i brudekjolen på Facebook. Sammen med bildet skrev hun at hun ga den bort.

Siden da har meldingene strømmet inn.

- Jeg tror jeg har fått rundt 40 henvendelser. Det er veldig vanskelig å velge hvem jeg skal gi den til. Blant dem som har tatt kontakt er det folk som har det vanskelig og virkelig trenger den. Det er også mødre som vil hjelpe døtrene sine og døtre som vil gi den til moren sin.

Det aller viktigste for Bertheussen er imidlertid at den hun ender opp med å gi den til ikke selger den videre.

- Det er ikke så lett for meg å kontrollere om folk selger den eller ikke, så jeg må rett og slett stole på personen jeg gir den til.

Hun har bestemt seg for å vente til over helga før hun bestemmer hvem som skal få kjolen.

- Inspirere andre

Bertheussen har også lagt merke til at bildet av henne har blitt delt mye på sosiale medier, og hun håper at det kan være til inspirasjon for andre.

- De aller fleste har noe i skapet de ikke trenger eller veldig sjelden går med.  Disse tingene kan virkelig komme til nytte for andre. Det er så lite som skal til for å glede noen andre. Jeg håper at folk som ser anonnsen min kan tenke på om det er noe de også kan gi vekk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.