Full fest i Oslo vest: Ekstrem prislapp og utsikt nesten til Drøbak

En 500 kvadratmeter stor villa på Slemdal i Oslo vest er til salgs for 80 millioner. Kjøperen får utsikt ut Oslofjorden og til Holmenkollen.

DEL

Landet rundt(Nettavisen) Villaen med et bruksareal på drøyt 500 kvadratmeter er opprinnelig ført opp i 1893, men selvfølgelig modernisert, senest i perioden 2016-2019. Og som videoen viser, er det en spektakulær utsikt, der man ser ut Oslofjorden, men også opp til Holmenkollen.

Slemdal ligger under foten av Holmenkollåsen, og området er ett av de dyreste i ytre Oslo vest. Det er spesielt tomten og utsikten som er i særklasse for denne eiendommen.

- Det er et sjeldent vakkert hus, med nydelig arkitektur, og som ligger på en høyde som er den fineste tomten i området. Det er utsikt til Holmenkollen, ja, så å si alle retninger. Det finnes ikke innsyn til tomten, da må du opp i drone, skryter stjernemegler Tom Elliot Johnsen i Sem & Johnsen overfor Nettavisen Økonomi.

Velstående barnefamilier

Tomten er på hele 3,6 mål og har derfor en stor verdi, men Johnsen sier utbyggingsmuligheter ikke er noe tema for salget.

- Nei, dette passer som en fremtidig villa for en velstående barnefamilie, sier Johnsen

- Beliggenheten er midt i «Heming-land» (stor idrettsklubb, red.anm.), med nærhet til barne- og ungdomsskole, Marka, og byen er bare ti minutter unna. Det blir nesten ikke bedre, eiendommen er mitt i smørøyet for hva eiendommer på Oslo vest kan ha av beliggenhet, skryter en av landets mest erfarne eiendomsmeglere.

Helt i toppsjiktet

Prisantydningen er hele 80 millioner kroner. Hvis den prisen oppnås, gjør det eiendommen til en av landets fire-fem dyreste boliger som nå er ute for salg.

- Hvordan var det å sette prisantydningen her?

- Det er alltid vanskelig å sette en slik pris, men tomten er såpass stor, og det er sjelden man får kjøpt en enebolig med nydelig hageanlegg som ligger på toppen av en kolle og dermed det høyeste punktet. Det er allerede interesse for eiendommen, sier Johnsen.

Selger er «ukjente» Lars Winsløw Eide, men han eier blant annet 85 prosent av selskapet Per Eide & Co AS, som i fjor tjente 3,8 millioner kroner før skatt.

Godt voksen

- Hvorfor selger han villaen nå?

- Den har vært i familiens eie i mange år. Det er andre generasjon som nå selger, men han er blitt en voksen mann (74, red.anm.). Det er en tid for alt, og han er på jakt etter et enklere hjem.

I annonsen beskrives villaen i Tennisveien 13 som en herskapelig boligeiendom med arkitektoniske meget flotte fasader og gedigent inngangsparti med søyler. Boligen gjennomgikk vesentlige oppgraderinger i perioden 2016-2019.

Det er blant annet 2 oppussede bad i 2.etasje, oppusset hall/inngangsparti samt en del oppgradering av rør- og elektriske anlegg.

Superår

Nettavisen Økonomi har tidligere skrevet at Johnsen går mot et virkelig superår. Han er involvert i salget av en rekke av de dyreste boligene i Norge. Selv for boliger i denne prisklassen, ligger brutto honorar fort på 1 prosent. Netto fortjeneste blir flere hundre tusen kroner.

- Det er hyggelig å være populær, og det er moro å holde på med pene ting, sier Johnsen om det han har holdt på med i flere titall år.

Artikkeltags