Tirsdag la Helene fra Harstad ut en annonse på Finn. Hun søker nemlig leilighet til seg og sin unge datter. Bare etter fem minutter tikket det inn en SMS på telefonen til Helene. Og det var ikke den sorten hun ønsket seg, skriver Nordlys.

Se tekstmeldingen i sin helhet lenger ned i saken.

– Jeg tenkte først at dette var en pedofil mann som lå og jaktet. Annonsen ble jo lagt ut under Harstad, og dette var en mann som er bosatt på Vestlandet. Hvorfor ligger han og leter etter annonser andre steder i landet? spør Helene.

Slettet bilder

I tekstmeldingen fra mannen skriver han at han er kirkevert, og kan ta seg av både Helene og datteren. De kan til og med få flytte inn umiddelbart, men at de må dele stue, kjøkken og bad.

– For å ha det sagt; det er ikke aktuelt, men jeg har vurdert å melde dette til politiet. Det kan jo hende de har noe på han allerede, sier Helene som ikke ønsker å stå fram med hele navnet sitt.

Helene forklarer at hun fikk panikk da hun så tekstmeldingen, og gikk umiddelbart inn på annonsen sin igjen.

– Jeg gikk inn for å slette bildet av datteren min. Det ville jeg ikke ha der, sier hun.

– Svært uvanlig

Nordlys pratet med Helene på onsdag. Til da hadde hun foreløpig ikke fått noen seriøse henvendelser.

– Jeg tenker fortsatt på hvorfor mannen går inn og søker på annonser andre steder i landet. Det er svært uvanlig, og man kan jo bare tenke seg hva som ligger bak.

Helene har i ettertid undersøkt hvem mannen er, og har både funnet navn og adresse med bakgrunn i hans telefonnummer.

Forstår skepsisen

Leder for forbrukertrygghet i Finn.no, Geir Petter Gjessen, forstår Helenes skepsis. Dog synes han det er litt langt å tenke pedofili i første omgang.

– Jeg holder med henne at hun skal være skeptisk. Dette kan være en ærlig sjel, eller det kan være en som vil finne på noe annet tull. Å dra fram pedofili er litt overilt, men som sagt; jeg skjønner skepsisen hennes.

Gjessen sier at dette er ikke noe vanlig problematikk hos Finn.no.

– Per nå kan jeg ikke si at vi har opplevd dette tidligere.