– I dag er det ni måneder til sykkel-VM. Planlegger du familieforøkelse? Kanskje lurt å vente en måneds tid?

Det var budskapet til Askøy kommune i en reklamevideo som BA omtalte lørdag.

Årsaken til oppfordringen var sykkel-VM og den reduserte fremkommeligheten, og har blitt møtt med delte meninger i sosiale medier.

– Dropp bryllupet denne helgen

Men det er ikke bare på den øyen de kommer advarsler. Dette sier nemlig Fjell kommune på Sotra:

 – Giftermål helgen 23. og 24. september i Fjell er kanskje ikke det lureste du kan finne på, sier kultursjef i Fjell kommune Lennart Fjell.

På kommunens hjemmesider publiserte de et bilde med nettopp dette budskapet allerede i november.

Med fellesstart for sykkel-VM i Øygarden disse to dagene, mener Fjell folk må tenke gjennom prioriteringene sine denne helgen.

– Også vi mener dette som en morsomhet, men med en alvorlig undertone. Det vil bli stengte veier og vanskelig for å komme seg frem disse dagene. Det er vel ingen som ønsker å komme for sent til vielse og bryllupsfest på grunn av det, sier kultursjefen.

Forventer trafikkaos

– Så dermed skal man altså ikke føde barn på Askøy, og ikke gifte seg på Sotra?

Kultursjefen ler.

– Vi oppfordrer jo i aller høyeste grad folk til å både gifte seg og få barn alle andre tider på året. Bare ikke akkurat denne helgen.

Han forklarer at det også i Fjell kommune arbeides med beredskapen i forbindelse med sykkel-VM.

– Vi arbeider med en trafikkavviklingsplan. Broen vil bli stengt i perioder og det vil bli svært mye trafikk. Verste scenario er at det blir fullstendig fullt med folk, men samtidig så er det jo dette vi ønsker også, sier Fjell og legger til at planen skal være klar i slutten av januar.