– Vi er veldig fornøyde og har fått svært gode tilbakemeldinger fra studentene, sier Fredric S. Hauge som er leder for Enigma, som er linjeforeningen for IT-studentene ved Høgskolen i Østfold i Halden.

Inviterte alle ved høyskolen

Sammen med NITO og Studentrådet IT arrangerte Enigma et såkalt semester-LAN fra fredag klokka 14 til natt til søndag. LAN står for local area network – og er rett og slett et lokalt nettverk hvor datamaskiner er koblet sammen slik at deltakerne kan spille med hverandre.

IT-studentene har flere ganger tidligere arrangert sine egne LAN på sin egen avdeling, men denne helga ville de gå bredere og inviterer alle studentene og andre interesserte ved Høgskolen i Østfold.

– Vi fikk besøk av folk ved lærerutdanningen her i Halden og studenter ved ingeniørutdanningen i Fredrikstad. Selv om det var flest fra Halden, er vi glade for at det også kom noen fra Fredrikstad. De ga også uttrykk for at de syntes det var trivelig å bli invitert, sier Fredric S. Hauge.

I løpet av helga ble det arrangert flere spillkonkurranser, og det var også noen felles bespisninger med pizza og andre retter.

 

Spilte også analogt

Lederen for Enigma forteller at et LAN er sosialt fordi folk sitter sammen og snakker sammen mens de spiller. Et LAN er for alle som har interesse for eller er nysgjerrig på data og teknologi.

– I år hadde vi også muligheter for brettspill her, slik at deltakerne kunne ta en pause fra dataskjermen og spille helt analogt, forteller Fredric S. Hauge.

Arrangørene fikk låne utstyr og lokaler av Høgskolen i Østfold, i tillegg til Sørby utleie lot dem få låne strømkasser til arrangementet.

– Det kreves en del forarbeid ved et såpass stort arrangement. Alt fra brannforskrifter til de tekniske fasilitetene må være i orden før deltakerne kommer, sier Fredric S. Hauge.

Søndag formiddag var arrangørene tilbake i kantina på Remmen for å rydde ned alt de satt opp fredag ettermiddag, slik at kantina kan brukes til sitt vanlige formål igjen når studenter og ansatte kommer tilbake på høyskolen mandag morgen.