Ladies Tour of Norway er ikke bare for verdens beste ryttere

Vil skape sykkelfest: Ladies Tour of Norway er mer enn proffritt for verdenseliten. Marit Westby (tv), Renate Dahle og Heidi Stenbock-Haakestad inviterer til både mosjonsritt og barneritt. Kristine (6) kan neste ikke vente.

Vil skape sykkelfest: Ladies Tour of Norway er mer enn proffritt for verdenseliten. Marit Westby (tv), Renate Dahle og Heidi Stenbock-Haakestad inviterer til både mosjonsritt og barneritt. Kristine (6) kan neste ikke vente. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Trodde du at Ladies Tour bare var for eliten? Feil. Neste helg blir det sykkelfest også for mosjonister og barn.

DEL

– Man får ikke topp uten å satse på bredde. Og man skaper ikke interesse i alle samfunnslag hvis man ikke inkluderer alle.

«Jenter på tur»

Ordene kommer fra Heidi Stenbock-Haakestad, som sammen med Marit Westby og Renate Dahle har ansvaret for breddedelen av Ladies Tour of Norway i Halden 14. - 16. august.

For ikke bare kommer Emilie Moberg og hele verdenseliten til Halden neste helg. Det er lagt opp til både mosjonsritt (for kvinner) og barneritt.

– «Jenter på tur» går lørdag (15/8), med start i Strömstad 12.30. Her kan alle være med. Det er ingen tidtaking, og bare gøy, sier Westby om rittet som i fjor samlet 160 kvinner.

Mosjonsrittet er 50 km, og går på asfalt fra Strömstad til Skee, opp til Berby, videre til Prestebakke, over Iddesletta og til målgang på torget.

– Vi har servering underveis, på toppen av de fleste bakkene, og etterpå blir det også premier til både kuleste sykkel og til siste kvinne i mål, smiler hun.

Påmelding kan gjøres på nettsiden ladiestour.no.

Barneritt søndag

Søndag (16/8) er det barneritt, med start (11.30) og mål i Busterudparken. Den korte løypa går i sentrumsgatene, og barna får selvsagt bruke oppløpet og målbuen til proffrittet. De litt eldre barna kan kjøre to runder.

– Vi var 56 barn i fjor, og håper på mange flere nå. Her kan alle fra tre år og oppover delta, og vi kan love at vi skal skape en herlig ramme for ungene. Vi starter i flere puljer inndelt etter alder, og jeg er helt sikker på at dette blir herlig action for barna, sier Stenbock-Haakestad.

Påmelding til barnerittet kan gjøres før start, men også i byen i forbindelse med proffrittene som går fredag og lørdag.

– Halvparten av overskuddet gir vi til Barnekreftforeningen lokalt, forteller arrangørene.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken