Det er Ladies Tour of Norway, WorldTour-rittet i Vårgårda i Sverige og det danske sykkelforbundet som står sammen bak nyvinningen. Og ja, det legges opp til at minst én av etappene blir lagt til Halden også i Grand Tour-nyvinningen!

Millioner av tv-seere

– Et meget spennende konsept som jeg ser fram til, sier verdensmesteren og storstjerna Marianne Vos fra Nederland – som vant samtlige etapper i Ladies Tour i fjor.

 

Battle of North kommer til å distribueres live på TV til hele verden, og det blir en unik mulighet til å vise fram det beste man har av natur, kultur og idrett fra både Danmark, Sverige og Norge.

Samtidig blir Battle of North en stor motivasjon for de nordiske sykkeljentene som nå får det tøffeste etapperittet på WorldTouren i sin egen bakgård.

– Vi regner med hele verdenseliten på plass, millioner av TV-tittere og selvfølgelig også tusenvis av tilskuere langs løypa, sier Roy Moberg, rittdirektør for Ladies Tour of Norway i dag.

Samarbeidsprosjekt

Battle of North er et unikt samarbeidsprosjekt mellom de tre landene. LToN kom med initiativet, og de to andre landene var ikke sene om å henge seg på. Vårgårda i Sverige har lengst tradisjon med å arrangere løp på det høyeste nivået for kvinner, og de ser nå mulighetene til å utvikle dette ytterligere.

 

– Vi jobber med de største TV-stasjonene i de tre landene, og også på dette området blir det selvfølgelig et unikt samarbeid som de finner svært interessant og spennende, sier Kjell-Erik Kristiansen som er medieansvarlig for LToN.

Rittet kommer antakelig til å ha tre etapper i Danmark, tre i Sverige og avsluttes med fire etapper i Norge i 2021. LToN og verdenscupen i Vårgårda går inn i det nye Battle of North, og rittet kommer til å arrangeres i august – samme tidsrom som Sverige og Norge har sine WorldTour-ritt for damer i dag.

LToN er for øvrig Norges eneste WorldTour-ritt på sykkel i dag. Alle andre ritt er rangert i en lavere kategori av UCI, det internasjonale sykkelforbundet.

Emilie: – Drøm i oppfyllelse

Nyheten om «Battle of North» ble sluppet under lanseringsfesten for Ladies Tour of Norway, og ble mottatt ble trampeklapp fra publikum i Brygga Kultursal.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Ladies Tour er stort og har vært banebrytende, men at vi nå får et ti-etappers ritt i Skandinavia – vår egen Grand Tour – er stort. Jeg kommer garantert ikke til å legge opp før 2021, for dette skal jeg ha med meg, sier Emilie Moberg.

Les mer om lanseringsfesten senere i kveld.