Gå til sidens hovedinnhold

La ikke Høyåsmarka bli spist opp bit for bit

Igjen er det planlagt ett større boligfelt i Høyåsmarka ved Stenrød / Ulvåsområdet.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyåsmarka er Haldens mest brukte turområde, med sin fine natur og stier. Det er en opplevelse å legge søndagsturen gjennom marka for å komme fram til Venås eller Høiås-hytta. Eller bare nyte matpakka og kaffen i det fri. Marka blir brukt av mange hver dag til turer og trening.

På 1980-tallet ble politikerne i Halden enige om å ikke bygge innenfor markagrensa. Markagrensa går ved det gamle steingjerdet nord på Stenrød mot Haakestad.

I de senere år har grensa blitt brutt ved bygging innenfor grensa. Nå føler mange på Stenrød at det er på tide å si ifra om vår mening. Vi er ikke prinsipielt mot utbygging, men Høyåsmarka vil bli spist opp bit for bit. Høyåsmarka, Ertemarka og andre turområder bør skånes for mer utbygging slik at de fortsatt kan være «perler» til tur og rekreasjon for innbyggerne i Halden. Det er jo nok av områder som ikke griper inn i marka.

Trafikken på Stenrødveien og Stenliveien har de senere år økt drastisk, og nye boligfelt vil ikke gjøre dette noe bedre. Hjortsberg skole og Strupe skole er oss bekjent ikke klare for flere elever med dagens utforming.

Boligbygging i Halden bør bygges i områder som ikke skader marka. Nå er det mange politikere som snakker om byfortetting. På Tyska er det planlagt ett stort byggefelt som om kort tid skal igangsettes. Derfor vil det bli nok av muligheter for bygging i Halden uten å ødelegge mer av marka.

Vi forstår godt utbyggere og eiere som vil tjene penger, men vi mener at verdien for samfunnet er mye større hvis marka blir liggende urørt til glede for mange. La ikke marka bli spist opp bit for bit.

Mange beboere på Stenrød og Halden.

Les også

Her er områdene politikerne vil bygge ut eller bevare

Kommentarer til denne saken