Det skjer etter at eierne solgte 70 prosent av virksomheten til et av Skandinavias ledende kranselskap. Dette betyr at Nordic Crane vil bli en totalleverandør av alle typer løft også i Danmark.

– Kran-Kompagniet er et solid selskap og godt etablert i Danmark. Vi har i lengre tid sett etter en partner i Danmark, og med Kran-Kompagniet har vi fått en god match. Vi ser fram til et dansk eventyr som venter der ute, sier haldenser Morten Heli-Hansen, direktør i Nordic Crane.

For mer enn ti år siden ble brødrene Morten Eriksen og Mikkel Eriksen enige med deres gode kamerat Casper Petersen om å følge drømmen om å starte egen mobilkranvirksomhet.

Nå selger de mesteparten av virksomheten for å bli førende i Danmark sammen med Nordic Crane.

– Vi har hatt 10 riktig gode år med stor suksess, men skal vi være med på de helt store oppgavene i Danmark, må vi ha større volum. Vi gleder oss, og sammen med Nordic Crane skal vi utvikle oss til å ta en større andel av det danske markedet, sier Morten Eriksen, medeier i Kran-Kompagniet AS.

Kran-Kompagniet blir profilert som Nordic Crane, og vil fortsatt være under ledelse av Casper Petersen, med Morten og Mikkel Eriksen i de danske avdelingene på Sjælland og Jylland.

– Avtalen markerer en milepæl, da Nordic Crane nå blir representert i hele Skandinavia, sier haldenser Pål Kynningsrud, konsernsjef i Kynningsrud-konsernet, som er eier av Nordic Crane.