Bortelaget fra Vestlandet åpnet kampen, og fikk spille mye på sine premisser. Hardt fysisk spill, mye dueller og lange innkast skapte trøbbel for vertene i innledningen. Sæther-Mehmeti & Co klarte derimot å ri av den verste stormen, og spilte seg mer og mer inn i kampen.

Youssef Chaib var som vanlig frisk på sin høyrekant og skapte gang på gang problemer for Sola-forsvaret. Etter drøyt halvspilt omgang var Bjørn Berglund, som startet sin første kamp for sesong, farlig nære på et innlegg fra nettopp Chaib. Hælflikken var, dessverre for hjemmelaget, ikke nok til å overliste Aron Lindstrand i Sola-målet.

Berglund fikk en ny sjanse minutter etter da han banket til med sin presise venstrefot fra kloss hold, men igjen var Lindstrand i veien for svensken. Alle gode ting er tre, er det noe som heter, og på Kviks tredje forsøk satt den endelig for de rød/hvite.

Først var det Albert Makiadi som sendte i vei et skudd fra drøyt 20 meter som ble blokkert, men på returen stod en våken Dagur Dan Thorhallson og trillet inn ledermålet.

Han har kommet inn som et friskt pust i denne Kvik-troppen, og har bare blitt bedre og bedre, sa HAs kommentator Ole Jacob Herft etter scoringen.

Ny Dagur-scoring

Kvik styrte store deler av den første omgangen, og fem minutter før pause var islendingen der igjen. Fikk tid og rom på sekstenmeter og prikket inn sitt andre mål for dagen, klasseavslutning fra unggutten. 2-0 ble også stående til pause, men det var ikke mye Sola rakk å hente inn pusten. For minutter ut i andre omgang satt nummer tre.

Et nytt innlegg fra Youssef Chaib havnet ut i feltet, hvor Albert Makiadi hadde dratt seg helt opp fra sin backposisjon. Franskmannen lappet til med sin høyrefot og banket kula kontant i mål fra drøyt elleve meter.

Hjemmelaget fortsatt totaldominansen etter den tredje scoringen, og Chaib var arkitekt bak det meste som skjedde utpå Rødsjordet. Driblet bort Sola-spillere på bestilling og viste frem det vanvittige venstrebeinet ved et par anledninger, men treverket var i veien.

De rød/hvite hadde full kontroll på oppgjøret gjennom hele omgangen, men David Paulmin måtte hente frem et par reaksjonsredninger det siste kvarteret. Vondt ble til verre for Sola da Øystein Lundblad Næsheim fikk servert en nydelig stikker fra Albert Makiadi, fra skrått hold var målsniken sikker og rullet inn Kviks fjerde for dagen. Overkjøring.

Kampen:

Kvik Halden - Sola 4-0 (2-0)

Gule kort:

Tilskuere: 1330

Mål:

1-0 Dagur Dan Thorhallsson (34)

2-0 Thorhallsson (39)

3-0 Albert Makiadi (46)

4-0 Øystein Lundblad Næsheim (87)

Kviks lag:

David Paulmin, Dardan Sæther-Mehmeti, Ole Strømsborg, Jakob Madsen Lund, Mathias Engebretsen (Kevin Krans), Deni Hasanagic, Dagur Dan Thorhallsson, Youssef Chaib, Filip Westgaard, Björn Berglund (Øystein Lundblad Næsheim) og Albert Makiadi.