Kviks kamper avlyses

SESONGEN OVER: Uranik Seferi, Mathias Engebretsen og Kvik Halden hadde egentlig to seriekamper igjen. Nå er resten av sluttspillet, med unntak av Skeids kamper, terminert.

SESONGEN OVER: Uranik Seferi, Mathias Engebretsen og Kvik Halden hadde egentlig to seriekamper igjen. Nå er resten av sluttspillet, med unntak av Skeids kamper, terminert. Foto:

Norges Fotballforbund har gjennom en pressemelding informert om at gjenstående kamper for Kvik Haldens a-lag termineres.

DEL

«I en situasjon der smittetrykket øker flere steder i landet, finner NFF det unødig å gjennomføre kamper som ikke har betydning. Flere kamper har også henvendt seg til forbundet med sin bekymring om reiser og smitteutvikling».

Det skriver NFF i pressemeldingen.

Uten sportslig betydning

FFK er allerede klar for opprykk til OBOS-ligaen og Skeid skal spille play-off.

I utgangspunktet skulle de sju lagene forflyttet seg 8100 kilometer de to neste helgene.

«Med bakgrunn i at opprykksplassene er besatt, har NFF og Divisjonsforeningen vedtatt å terminere gjenstående kamper. Unntaket er kampene Skeid – Fredrikstad og Brattvåg – Skeid.»

Disse spilles da Skeid skal få like forberedelser inn mot kval som avdelingstoeren i den andre avdelingen.

Det betyr at årets Kvik-sesong er over.

Ønsket å spille

Før nyheten om avlysning kom, snakket HA med flere klubber tidligere denne uka. Alle så problematikken med tanke på reising i koronatider, men klubbene vi snakket med ønsket likevel å spille de gjenstående kampene.

– Det er utfordrende tider, og det er selvsagt en viss risiko forbundet med å reise. Vi ønsker likevel å fullføre sesongen. Vi ser heller ikke på kampene som «uten betydning sportslig». Snarere tvert imot er vi nå i en viktig fase inn mot bygging av spillerstall for neste sesong. Det er reell konkurransen internt i laget, og spillere med utgående kontrakter vil vise seg fram, uttalte Kai Jørgen Hurlen, leder i Brattvåg IL Fotball.

Brattvåg skulle ha møtt Kvik Halden på Halden stadion søndag.

– Ikke «uten betydning»

Tidligere i uka delte også Alta IF synet til Brattvåg.

– Min mening er at det er koronasituasjonen som gjør spørsmålet ditt interessant, ikke at «kampene er uten betydning». Vi vil gjerne avslutte på en god måte. Det er viktig for oss, ikke minst inn mot neste år. 2020 har vært et annerledes år, men vi har trofaste sponsorer og styrer faktisk mot et lite overskudd. Vår satsing mot opprykk til OBOS-ligaen fortsetter neste år, sa Annie Wik Abrahamsen, leder i Alta IF, til H

Totalt skal skulle de sju lagene i sluttspillet (avdeling 1) ha forflyttet seg 8.100 kilometer de to neste helgene. Brattvåg til Halden, Hødd til Alta, Skeid til Brattvåg, Kvik til Ulsteinvik og Alta til Tromsdalen.

Kampene skulle vært spilt slik:

14/11 Alta - Hødd (avlyst)
14/11 Skeid - FFK (spilles)
15/11 Kvik - Brattvåg (avlyst)
21/11 Tromsdalen - Alta (avlyst)
21/11 Hødd - Kvik (avlyst)
21/11 Brattvåg - Skeid (spilles)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken