- Kursen kommunen legger her er feil

Nils Sagstuen, leder i Halden Pensjonistparti

Nils Sagstuen, leder i Halden Pensjonistparti

Av

I dette leserinnlegget skriver Nils Sagstuen om Pensjonistpartiets nærings- og boligpolitikk.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.MENINGER Gjennom flere innlegg i HA den siste tiden har vår gruppeleder Per Kristian Dahl nevnt at det har blitt foretatt en gjennomgang av forslagene kommunen har kommet med om revisjon av arealplan, av en liten gruppe på fem personer.

Vi ser det helt nødvendig at det blir bekjentgjort så tidlig som mulig at kursen kommunen legger her er feil. Viktige områder blir tatt ut av planen og nye områder som ikke på langt nær vil kunne erstatte de som blir tatt ut, legges inn i planen. Særdeles hardt rammes Tistedalsområdet og ikke minst områder i kommunen ellers hvor det alt er lagt ned store økonomiske summer til nødvendig infrastruktur til vei, vann og kloakk. Dette blir penger til «ingenting», og mange 10-talls millioner er investert.

Området på Remmen og videre utvikling i gamle Berg kommune, blir ikke ivaretatt med sine næringsområder i forhold til E6. Vi ser dette som et stort tilbakeskritt, dersom disse endringene i denne «Koronatiden» blir vedtatt i kommunestyret uten at allmennheten får noe særlig innflytelse på det som skjer. Her vil mange sikkert bli skuffet når de senere får oversikt over det som gjennomføres. Bare i det området som jeg selv bor (blir selv ikke berørt av utbyggingen) på Stenrød, vil mange få en helt annen situasjon når nytt boligfelt blir etablert på Stenrød øst/Ulvås. Her vil flere hundre boliger få veiutløsning gjennom de gamle feltene, som allerede har en sterk trafikkbelastning. Mange har alt henvendt seg og spurt om dette blir noe av. Svaret har vært at om Pensjonistpartiet får bestemme så blir det ikke noe av dette.

Så til slutt noe om dette med fortetting i sentrum hvor alle i framtiden skal bo. Hvem i etableringsfasen har råd til å betale 1-2 millioner mer for en liten leilighet i sentrum på grunn av at det ikke lenger skal bygges noen boliger utenfor bykjernen? Det er et helt sentralt spørsmål i denne sammenheng. Jeg trodde ikke at vi skulle innføre en boligpolitikk som ligner på tvang og som ligner på land vi nødig vil sammenligne oss med. En barnefamilie på til sammen 5-6 personer på 60-70 kvadratmeter med liten eller ingen uteplass er ikke det vi ønsker oss i Pensjonistpartiet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken