Gå til sidens hovedinnhold

Jula kom på forskudd til TFL

Artikkelen er over 6 år gammel

Jula kom tidlig for Tistedalen Friluftslag i år.Fredag fikk de over en million kroner til fullfinansiering av asfalt i den nye traseen på Ertemoen.

– Jeg må tørke litt tårer jeg. For en fantastisk hyggelig overraskelse, sier leder av kunstsnøgruppa i TFL, Hege Kjelvik.

Årets største gave

For det som skulle være en vanlig reportasje i lokalavisa, ble så mye mer. For akkurat da de ivrige frivillige i TFL gjorde seg klare til fotografering, dukket Wenche Westberg Gunnarstorp i Gjensidigestiftelsen opp.
– Vi har bestemt oss for at TFL skal få årets største gave fra oss i Østfold. Nå har dere penger til asfaltering av løypa, sier Westberg Gunnarstorp.
 

- Utrolig

– Det er helt utrolig, vi søkte jo om midler og hadde håpet på å få noe. Men å få over en million kroner er helt utrolig, sier Olav Stokkeland, en av de sentrale skikkelsene bak den flotte traseen på Ertemoen som i disse dager ligger klar og venter på kuldegradene.

Etter at årets skisesong er over, skal hele den to kilometer lange løypa asfalteres, så rulleskiløperne får benytte seg av den resten av året.
Westberg Gunnarstorp, som selv er fra Halden, kunne fortelle at gaven på over en million kroner, er en fjerdedel av den totale utbetalingen av gaver i Østfold.

Kunstsnøanlegget på Erte er i ferd med å bli svært stort, noe oversiktsbildet - som er tatt av Omni produksjon - viser.

Mye frivillighet

– Dette er et stort og flott prosjekt. Vi er opptatt av frivillighet, og TFL legger ned en stor dugnadsjobb her oppe. Dessuten har det vært viktig for oss at å benytte seg av denne løypa er tryggere for rulleskiløpere enn å ferdes i trafikken. I tillegg er dette allmennyttig, anlegget er for alle, gammel og ung, proffer og nybegynnere, sier Wenche Westberg Gunnarstorp.
I fjor var det Kjerringåsen som fikk den største gaven fra Gjensidigestiftelsen.
– Det har faktisk vært dårlig med søkere fra Halden tidligere, men nå fant vi et riktig prosjekt. Og jeg må si det er ekstra hyggelig for meg som haldenser å kunne dele ut denne sjekken her, sier hun.

Venter på kuldegrader

Den nye traseen er forlenget fra 700 meter til 2 kilometer, bredden er åtte meter i hele løypa og i hele høst har gravemaskiner og dugnasarbeidere stått på for å få det ferdig.
– Rundt 1500 dugnadstimer er lagt ned, og vi er veldig fornøyde med resultatet. Nå venter vi bare på kuldegradene så vi kan produsere snø. Utvidelsen gjør at det blir mer plass, i fjor var det i perioder for trangt her, sier Olav Stokkeland.
De siste dagene har det faktisk kommet en del snø.
– Det er ikke langt unna at vi kan starte her oppe, men værmeldinga og temperaturen styrer det, sier Stokkeland.
Han kan også fortelle om planene om et servicebygg midt i anlegget som skal settes opp.
– Her blir det garderober, kiosk og tidtaking. Planen er å sette opp huset andre halvdel av 2015, sier Stokkeland.

Kommentarer til denne saken