Se her, kunstgresset er helt utslitt

Store hull: Joacim Heier viser fram en av de verste delene på 11'er-banen på Strupe. Også 7'er-banen, som åpnet samtidig for seks år siden, begynner å bli meget slitt. Foto: kristian bjørneby

Store hull: Joacim Heier viser fram en av de verste delene på 11'er-banen på Strupe. Også 7'er-banen, som åpnet samtidig for seks år siden, begynner å bli meget slitt. Foto: kristian bjørneby

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Se her, kunstgresset er helt utslitt, og i løpet av kort tid trenger vi nytt kunstgress på 11'erbanen, sier daglig leder i Kvik HFK, Joacim Heier.

DEL

Med en bunnskrapt kommunekasse, er Kvik klar over at et kommunalt tilskudd for å legge ny kunstgressmatte blir vanskelig.

Les også: Gymsal-gulv til besvær

Et par millioner

Å legge nytt kunstgress er beregnet å koste mellom 1,5 og 2 millioner kroner.

– Vi har fått en stor utfordring i fanget, og vi vet ikke per i dag hvordan vi skal løse det. Her må vi forsøke å være kreative, og vi går gjerne i dialog med kommunen for å se om vi kan finne alternative modeller som muliggjør legging av nytt dekke, sier klubbleder Bjørn Brevig.

Har vedlikeholdet i dag

I dag har Kvik HFK investert mye midler på Strupe, og tar på seg vedlikehold og drift selv.

– Vi ser at det tas politisk initiativ for å dekke inn kostnader som idrettslag har knyttet til vedlikehold av kommunale anlegg, noe vi stiller oss svært positive til. Vi har store utgifter knyttet til Strupe, og vi har også uten kommunalt bidrag håndtert finansiering av grunnarbeid og nytt kunstgress på 9'erbanen med hjelp fra støttespillere i næringslivet og egen dugnadsinnsats, sier Brevig.

Seks år gammelt

Både 11'er- og 7'er-banen ble tatt i bruk i 2009, og er allerede meget slitt.

– En slik matte er beregnet å holde i ti år, men bruken her er så stor at den aldri vil holde i fire år til. Den må byttes så fort som mulig, sier Heier.

- Banen er ubrukelig

A-lagstrener Glenn Ståhl er klar på at noe må skje.

– Anlegget her oppe er fantastisk, men banen vi trener på er ubrukelig. Det har skjedd mye i kunstgressteknologi siden 2009. Å trene på den nye 9'erbanen gir et helt annen sportslig utbytte for oss på A-laget. Men vi ønsker ikke at dette skal gå ut over våre egne barne- og ungdomslag heller. Så derfor holder vi oss på 11'er-banen, sier Glenn Ståhl.

Åpent for alle

Heier er nøye med å påpeke at anlegget uansett skal være for alle haldensere.

– Uansett hva som skulle skje ønsker vi at dette skal være et anlegg for skolen og hele Halden, avslutter Kvik HFKs daglige leder.

Ordføreren vil ha innspill

Ordfører Thor Edquist ønsker gode idéer på hvordan man skal få løst situasjonen på Strupe velkomne.

– Jeg visste ikke at banen der oppe er så slitt, det er faktisk første gang jeg hører nå. Hvis Kvik ønsker å få gjort noe, må det komme et utspill på vanlig måte som administrasjonen kan behandle, sier Edquist.

Eierskifte?

På spørsmål om det kan være aktuelt med et eierskifte på Strupe, svarer ordføreren slik:

– Jeg kan ikke kommentere en slik enkeltsak på detaljnivå. Men vi er veldig glade for gode idéer til forslag på løsning, og vi har gjort lignende overdragelser med andre idrettsklubber i Halden. Det kan være en god idé. Så Kvik får diskutere saken og legge fram et forslag så skal vi politikere behandle det etter normal saksgang, sier ordfører Thor Edquist.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags