På Facebooksiden «Få liv i Samfundet» oppfordrer han nå personer som kan tenke seg til å bidra om å melde seg. I hovedsak folk som kan gjøre praktisk dugnadsarbeid.

Målet er å få liv i hele bygningen. I dag er det kun Arbeidersamfundets del av bygningen som er i bruk.

Tre personer

– For all del; vi har ikke noe imot økonomiske bidrag, og noe er allerede kommet. At det er småbeløp er vel forståelig så lenge folk ikke helt vet hva dette er, sier Berger.

I sitt innlegg legger han ikke skjul på at han kommer med oppfordringen på vegne av og oppdrag fra Geir Vegusdal. Det er mannen som har vist interesse for å kjøpe Samfundet. Vegusdal har også uttalt at han gjerne mottar denne typen hjelp.

– Vi er tre personer som har vårt eget lille «opplegg», men da det dukket opp en person som viste seg å tenke i helt samme baner, fant jeg det helt naturlig å samarbeide. I hvert fall på det praktiske plan. Selv har jeg ikke en krone å legge i prosjektet, ler Berger.

- Fantastisk bygning

– Samfundet er en fantastisk bygning, og det er en tragedie at mesteparten av den står tom. Det er så mange muligheter, men det begynner å haste, sier han.

Selv har han mange tanker og ideer om hvordan dette kan bli et hus for hele Halden og ikke minst for byens foreningsliv.

– Jeg har laget meg en liste over hva jeg kunne tenke meg å bruke huset til, og den deler jeg gjerne med andre, sier han.

Storsalen ser han for seg kan bli brukt av både lokale og tilreisende teatergrupper, konsertarrangører, danselag, messer for alt fra kunst til plater, håndarbeid, alternativmesser, brukt og antikk.

Dessuten har han tro på utstillinger av kunst, skoleprosjekter foto og historie.

– Jeg ser også for meg at storsalen kan brukes av Rockehuset, Blåseensemblet, foredragsholdere, filmklubber, skole- og korpskonserter, sier han.

Idéer

I Kjellerrommene nevner han bruksområder som Ungdomsklubb, konsertarrangører, galleri, øvingsrom, aktivitetsrom for barn og unge, musikkmuseum og en studio for billige demoinnspillinger for ungdom.

Pianobaren kan brukes til kafé med vekt på sunn mat, lokale råvarer og lave priser, bursdagsselskaper, bokkafé, visekvelder, forfatterbesøk og Frivilligsentralen.

– Jeg har også tro på at det kan bli kontorer både for lag og foreninger, Frivilligsentralen, ulike festivaler og kanskje til og med Kulturkontoret, sier han.

Berger ser også for seg at stuer og fellesareal i 1. etasje kan benyttes til bruktmarked, frimarked, arbeidsrom, kurs og utstillinger.

- Utekonserter

– Og til de som savner «Bienhagen» har jeg også tanker om uteservering.

Her ser jeg for meg at den har en fast driver, men at den gir muligheter for utekonserter, for eksempel i samarbeid med visefestivalen, sier Morten André Berger.