Gå til sidens hovedinnhold

– Kajsa er riktig jente til riktig rolle

Artikkelen er over 5 år gammel

Martin Kingsrød Larsen, Adrian Kristoffer Fagereng Andersen og Sanne Neeb spilte de tre røverne i Veslefrikks oppsetning av Kardemomme by.

De bedyrer at Kajsa Fosdahl, som spiller tante Sofie, langt ifra er streng hele tiden, men at hun passer godt til rollen hun har fått.

– Kajsa er en veldig koselig jente, som er lik alle oss andre som er på teateret på den måten at hun ønsker alle velkommen hit på en god måte. Men hun er litt streng, og sånn er det. Det er kanskje litt sunt for oss at det er noen som kan sette oss litt på plass til tider, spøker Martin Kingsrød Larsen.

– Så det er riktig jente som har fått jobben?

– Helt klart, roper og ler alle røverne i kor.

Bildeserie

Se bildene fra Veslefrikks Kardemomme by

– Du skal være grei og snill

Det er tydelig at det er et godt miljø hos Veslefrikk kultur og teaterverksted. Og gjengen fikk mye oppmerksomhet fra de fremmøte barnefamiliene etter at forestillingen i Fredrikshalds Teater var over.

Da samlet mange av barna seg på scenen for å ta bilder sammen med det som nå så ut til å være de nye idolene. De minste hadde i alle fall stjerner i øya.

– Jeg er veldig fornøyd, og jeg tror vi fikk gjennom det viktige budskapet til forestillingen. Det at «du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill, men for øvrig kan du gjøre som du vil», siterer skuespillertalentet Kingsrød Larsen til HA.

– Tar gjerne mot flere

Av barna og ungdommene som sto på scenen, var det en liten overvekt av jenter.

– Det er litt færre gutter her. Men i teaterverden kan jenter spiller gutter også, så sånn sett så løser vi det. Men vi skulle gjerne vært flere. Her er alle velkomne, bekrefter Kingsrød Larsen, som får støtte av teatersjef for Veslefrikk-gjengen.

– Om det er jenter eller gutter som spiller, har ingen betydning, så lenge de selv er innstilte på at på teateret går man inn i en annen rolle. Om det er jenter som spiller gutter, så er det bare gøy. Men vi tar gjerne imot flere, forklarer Monia Berger.

Gjengen har jobbet med Folk og røvere i Kardemomme by siden august. Forestillingen gikk hele denne helgen, og skal fortsette denne uken.

Kommentarer til denne saken