Gå til sidens hovedinnhold

Rett fra utsolgte scener i Oslo til Østfold-premiere i Halden

Artikkelen er over 2 år gammel

Henrik Mestad er en prisvinnende norsk skuespiller som tar med seg sitt eget kritikerroste teaterstykke til Vannvogna konsert- og kunsthall.

Med utgangspunkt i dagbøkene til dikteren Olav H. Hauge har den anerkjente skuespilleren Henrik Mestad lagd et teaterstykke som har gått for fulle hus og utsolgte ekstraforestillinger i Oslo.

På torsdag står han på scenen på Vannvogna i gågata og framfører sitt eget verk. Det blir første gang i Østfold.

Fikk sekser i Aftenposten

Forfatteren og dikteren Hauge var ifølge Wikipedia en av de viktigste lyrikerne innenfor den modernistiske tradisjonen på 1900-tallet.

– Mestad har tatt utfordringen med å formidle de voldsomme kreftene som preget Hauges liv og dikteriske univers, står det i pressemeldinga fra Vannvogna.

Forestillingen heter «Den andre mannen i meg» og har hatt formidabel suksess på Nationaltheatret i Oslo. NRK har også nylig laget en tv-versjon av forestillingen samt et hørespill for radio. Aftenpostens anmelder ga hørespillet en sekser på terningen.

Saksofonist og komponist Trygve Seim har komponert musikken i forestillingen, og dramaturg er danseren Ingrid Lorentzen.

Les også

27 steder åpner dørene til Kulturnatt

Tre dyktige kunstnere

Henrik Mestad har vunnet både Heddaprisen, Amandaprisen og Kanonprisen. Han har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1991. Han har tidligere skrevet stykkene Lik meg når jeg er teit og Nansens sønn, som begge har blitt spilt på Nationaltheatret og som mottok strålende kritikker.

Trygve Seim har i femten år vært med i gruppa The Source og har blant annet spilt med Manu Katché, Trygve Seim Ensemble, Trio Mediaeval. Seim har dessuten jobbet mye med arabisk musikk, og har gitt ut flere CD-er på prestisjetunge ECM.

Ingrid Lorentzen har siden august 2012 vært ballettsjef og leder for Nasjonalballetten ved Den Norske Opera og ballett. Hun var selv fast ansatt danser i Nasjonalballetten i 14 år og har også vært involvert i en rekke kunstneriske produksjoner som koreograf, danser og skuespiller utenfor Operaen.

Les også

Stinn brakke under teståpningen av Haldens nye klubbscene

Les også

Han har kjøpt Bokhandler Andersen-gården

Kommentarer til denne saken