Trine Skei Grande var til stede under prisutdelingen som fant stedpå Parkteateret i Oslo fredag. Det er Norsk Konsertarrangør (NKA), som er konsertarrangørenes interesseorganisasjon, som siden 2001 har kåret de beste festivalene. I år falt valget på Tons of Rock.

En fagjury har vurdert festivalene og til slutt blle vinneren stemt fram av arrangørerne selv.

Dette mener NKA er grunnen til at Tons of Rock fortjener årets pris: Tons of Rock har på få år etablert seg som Norges ledende festival innen rock, hard rock og metal. Med store internasjonale artister som Black Sabbath, Slayer og Ozzy Osbourne, kombinert med norske  artister som Kvelertak, Turbonegro, Emperor og Satyricon har festivalen på Fredriksten Festning i Halden nådd ut til hele verden. Stadig i utvikling med populær camp, klubbfestival i Oslo, egen podcast og mye aktivitet gjennom hele året. I 2017 var festningen fylt med publikum fra hele 31 land og med tittelen Årets festival 2017 går de et spnnende jubileums år i møte. 

Kommunikasjonsansvarlig i Norske Konsertarrangører, Andreas Feen Sørensen, mener 2007 var et fantastisk konsertår.

– 2017 var et fantastisk år med stort mangfold av konserter og årets vinnere representerer virkelig både kvaliteten og bredden av arrangør-Norge. Vi i Norske Konsertarrangører har aldri fått inn så mange nominasjoner, og vi opplever at prisene og oppmerksomhet dette gir både nominerte og prisvinner er viktig. Årets vinnere jobber hardt for at veldig mange skal få oppleve store opplevelser og det blir de i dag belønnet for av kollegaer.

Dette er årets vinnere:

Årets festival 2017:
Tons of Rock Årets helårsarrangør 2017:Rockeklubben i Porsgrunn

Årets nykommer:
Vill Vill Vest

Årets konsertbilde:
Rockeklubben i Porgrunn og fotograf Max Emanuelson avbildet en konsert med The Dogs 25/2 2017

Prisen Årets plakat:
Krøsset (Design: Remi Juliebø, Deformat)