Det skjer førstkommende fredag, under årets Kulturnatt. Da står det åtte musikere/ sangere ensemblet NY City Slickers på scenen på Bryggerhuset Syd.

New York

NY City Slickers består av artister som til daglig har sitt virke i de tallrike oppsetningene som trekker verdens publikum til alle teatrene på Manhatten.

Men oktetten har også det til felles at de har røtter i de amerikanske sydstatene, i Misssissippi, Tennessee og Texas, og på fritiden spiller de favorittmusikken som de vokste opp med, bluegrass og country. Således kan de gjerne sees som The Big Apples svar på Onkel Tuka.

NY City Slickers består av de tre sangerinnene Annie Chadwick, Kim Harris og Abigail Hardin. Sistnevnte er datter av førstnevnte og har opptrådt siden hun var fire år gammel. Abigail er nominert til Tony, teaterverdenens Oscar, ved to anledninger.

NY City Slickers har hatt en fast månedlig konsert på det legendariske NY musikkstedet The Rodeo Bar, der de de siste årene har blitt sett av mange new york-besøkende nordmenn.

VG så dem i USA

Tidligere i år viet VGs USA-korrespondent, Eirik Mosveen, to sider i sin faste spalte «Notater fra Hells Kitchen» til NY City Slickers under tittelen «Det helvetes nabobandet». Der han fortalte at han hadde noen av sine morsomste konsertopplevelser i New York sammen med NY City Slickers.

Det er grunnlaget for dette konsertbesøket, i forrige uke var de æresgjester under Nordkapp Filmfestival. Filmregissør Knut Erik Jensen (Stella Polaris, Heftig og begeistret) hører med i NY City Slickers norske fanklubb og har til og med laget egne videoer med bandet, filmet i New York.

Den amerikanske ambassaden har også støttet turnéen, som teller ytterligere to konserter i Sør-Norge, i Oslo og Lillestrøm.

Tolkninger

Ved siden av de tre sangerinnene består NY City Slickers av Rick Snell (gitar), Doug Drewes (kontrabass), Faser Hardin (banjo, trekkspill, dulcimer og piano), Jens Kramer (fele) og Greg Utzig (mandolin).

Mellom seg har de spilt i hundrevis av broadway-oppsetninger, i operaer og i symfoniorkestre.

NY City Slickers har to utgivelser på merittlista, albumet «Layin´ it down» og minialbumet «Cotton Comet Sky».

Der mikser de egenskrevne sanger med coverlåter av vidt forskjellige artister som Billy Joel, Shel Silverstein, Mary Chapin Carpenter og popstjerna Katy Perry («Teenage Dream»!) og gjør også gospelsanger som «Put your hand in the hand» og «Down by the Riverside».

På konserter har det også vanket tolkninger av sanger fra Dixie Chicks, Tammy Wynette og en medley fra soundtracket til Cohen-brødrenes komedie «O Brother where art thou?».

Det er muligens den siste som fører til at felespiller Jens Kramer ender opp liggende på ryggen mens han spiller felesolo?