– Det er faktisk 103 år siden Norge sist bare hadde ett sirkus. Våre bransjekolleger har gått i tenkeboksen og satt seg selv i pausemodus, sier direktør Arild Arnardo.

Fortjenstmedalje

– Å drive sirkus i Norge byr på mange og store praktiske utfordringer, men vi «står han av» i år som i de 66 forrige somrene. Vi har derfor satt sammen en forestilling vi tror vil gi vårt publikum et par timers avbrekk fra hverdagen, sier Arnardo, som i forkant av sesongen mottok Kongens fortjenstmedalje sammen med kona Bjørg.

– Ingenting, om noe, gir en så stor nærhet mellom artister og publikum som nettopp sirkus der ingen sitter mer enn 12 meter fra manesjen.

Lommetyv

En merker det gjennom hele forestillingen, ifølge Arnardo, som lover at sirkusets danske lommetyv Kenny Quinn i hvert fall vil stjele mye oppmerksomhet..

– Han er en fingernem herre som rundstjeler sine ofre. Han rapper mobilen, slipset, brillene og nøklene. Han tømmer lommene dine for alt av verdi og slipper unna med det. Men heldigvis er Kenny Quinn en ærlig gentlemanstyv som alltid leverer tilbake eiendelene han stjeler, sier Arnardo.

Latter, trylling ...

Han lover at årets forestilling ikke står tilbake fra tidligere år når latterdørene skal opp. Tvert imot.

En av flere garantister for dette er klovnen Jimmy. Med sine utallige "gags" og påfunn er han forestillingens «røde tråd» og dukker opp flere ganger og alltid med poeng som kommer brått på. Ja, også med publikum som deltakere enkelte ganger.

Men også Familia Popey og ikke minst Max Weldy vil få latterdørene på vidt gap.

Arven etter bestefar Arne Arnardo ivaretas av Are Arnardo og hans kone Paola.

Deres magiske illusjoner gjør at du ikke tror det du ser, og at du ikke ser det du tror.

... og mye, mye mer

Programmet lover ellers by på Cesar Pindo som vrir ben og armer i «umulige posisjoner», dresserte hunder og hester, akrobatikk, linedans og brennende rockeringer.

Det avsluttes med trioen Kenya Boys som møter publikum med sin afrikanske sjarm til tonene av «Waka Waka». De tar oss med på en reise gjennom kontinentets tradisjoner med akrobatikk, menneskepyramider, limbodans og mer til.