Carl André Johansson har jobbet med et prosjekt de siste to årene. En danseforestilling som skildrer livet til forskjellige mennesker.

– Forestillingen viser de forskjellige fasene du er gjennom i løpet av livet. En slags hyllest til det vonde og spennende, til menneskene man møter og til kjærligheten vi opplever i løpet av et liv. Derav navnet «Et glimt av oss», sier Johansson.

Samfundet

Han er utdannet danser fra Bårdar akademiet. Vært med i Den Hvite Dame, og har to danseprosjekter bak seg som koreograf og danser, som har høstet gode kritikker. I tillegg er han fra Enningdalen.

Om to uker settes for første gang «Et glimt av oss» opp på Samfundet i Halden. De har 100 billetter ute, og forteller at salget er godt i gang.

– Vi kommer til å ha publikum sittende på to sider, slik at vi danser i midten, sier han.

– Hvorfor velger dere å bruke Samfundet?

– Samfundet har sjel i veggene. I tillegg går lokalet hånd-i-hånd med forestillingen da bygget betyr mye for haldenserne. Også er det moro å ha noe utradisjonelt der.

 

Tar med Sverre på dansegulvet

Med seg på forestillingen har han danser Sverre Magnus Heidenberg. De har jobbet sammen på Den Hvite Dame.

– Sverre er et nydelig menneske og et vanvittig bra menneske. Vi har jobbet sammen før, og for å være ærlig syns jeg det er veldig kult at det er to mannlige dansere på denne forestillingen, sier Johansson.

Heidenberg forteller at han egentlig bestemte seg for å pensjonere seg etter han var ferdig med Den Hvite Dame. Slik ble det ikke.

– De fleste dansere pensjonerer seg i den alderen jeg er i nå. Så det kan være at dette er siste prosjektet jeg gjør. Hvem vet?

– Jeg syns det er utrolig kult det André har satt i gang, og hvert fall at det er lokalt forankret, sier han.

 

Lokale krefter i sving

Produsenten bak forestillingen er haldenser Rebekka Rognøy (21), som i fjor fikk en prestisjetung pris under ARC Filmfestival i Tyskland for kortfilmen «Mannen som skjøt seg i hodet».

Lyddesigner er haldenser Therese Næss Diesen (24) som er utdannet ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer, og har jobbet med NRKs julekalender «Snøfall». Fotograf er haldenser Espen Brække Grønberg (25).

Til forestillingen har Johansson bestilt skreddersydd musikk og lys fra Martin Sternberg og bandet Lysning, og Lars Johan Langsholt.

– Jeg syns det har vært utrolig gøy å jobbe tverrfaglig med så utrolig dyktige mennesker. Alt de tar i blir bra, og nå gleder vi oss til å vise fram det vi har laget, sier Johansson.

Forestillingen er på lavbudsjett og Johansson sørger for å takke sponsorene bak arrangementet.

– Uten støtte fra Sparebankstiftelsen Halden, Østfold fylkeskommune, Halden kommune, Halden danseskole og Halden teaterskole- så hadde jeg aldri fått til å lage forestilling. Det setter jeg utrolig stor pris på, sier Johansson.