Da klokka rundet 11 søndag formiddag strømmet det på med mennesker som ville være med på en internasjonal gudstjeneste i Salen pinsemenighet.

– Her er alle velkommen uansett hvem de er og hvor de kommer fra. Jeg ønsker at Salen skal være en kirke med plass til mange generasjoner og mange nasjoner. Vi har så mye å lære av hverandre, sier pastor Frode Næss før gudstjenesten skal til å starte.

Bønn på mange språk

Det var helt klart mange nasjoner representert i kirkesalen under møtet søndag formiddag. Også på scenen kom det bidrag fra mange ulike nasjoner.

Husbandet i salen spilte opp med masse musikk, mest på engelsk for anledningen slik at flere av de som kom kunne forstå mest mulig. Etter at husbandet gjorde seg klare, og møtet var i gang kunne man få høre bibelvers og bønn på mange ulike språk.

En etter en kom representanter i alle aldre og fra ulike nasjoner opp på scenen for å lese opp sitt bibelvers. En fremførte på spansk, en på fransk, en på arabisk, en med språk fra Eritrea, med med språket Lingala fra Kongo, og så klart flere på norsk.

Takker Gud for at hun lever

En av dem med internasjonal bakgrunn som dukket opp på scenen i løpet av møtet var Genvieve. Hun holdt et vitnesbyrd hvor hun takket Gud for at hun kom seg levende fra Tanzania.

– Jeg er fra Burundi, men flyktet fra Tanzania hvor jeg bodde som student. Da det ble farlig å bo i byen nær universitetet, flyttet jeg til familien til søskenbarnet mitt der det var noe tryggere, forteller hun fra scenen.

– Etterhvert dannet det seg grupper som var ute etter å ta folk med vår etnisitet. Men innad i den gruppa oppsto det en konflikt, og det endte med at sjefen i gruppa ble drept av sine egne. Jeg ble boende i området rundt tre uker etter det. Da det ble rykter om at gruppen igjen skulle organisere seg, fikk vi hjelp til å flykte derfra. Vi bodde hos en helt ukjent familie. Bare noen uker etter vi flyktet derfra, fant vi ut at hele gaten vi bodde på, var blitt nedbrent og rammet av volden, fortsetter hun og forteller mens hele salen lytter oppslukt.

– Jeg er helt sikkert på at det er Gud som har fulgt meg og hjalp oss til å finne en vei ut. Det er Guds underverker som gjorde at jeg ikke ble rammet, men beskyttet, avslutter hun.

Føler seg som hjemme

Etter at gudstjenesten var over, fortalte Genvieve til HAs reporter at hun kom til Halden og ble tatt i mot av Salen Pinsemenighet.

– Jeg føler meg som hjemme her. Slike dager som i dag, inkluderer alle og er en fin måte å skaffe seg nye venner på, sier hun.

Den kongolesiske kvinnen Elie Luabeya Masengo koser seg etter gudstjenesten med den internasjonale maten som ble servert.

– Jesus ser ikke på hvilket land du er fra eller språk du bruker. Han samler og ser likt på alle kristne. Jeg synes at det er godt at Salen tar så mye initiativ til slike eventer som dette. Pastor Frode Næss er en utrolig snill mann med et godt hjerte som yter for at alle skal føle seg inkludert og verdsatt, sier Elie.