– Voksne så vel som barn vil ha stor glede av denne boka

TØFF KONGE: Denne akvarellen fra boken viser Karl XII på jakt. Mannen som senere ble kjent for sine krigerske ferdigheter skal ifølge en gammel fortelling ha drept en bjørn med en stor klubbe og fanget en annen etter å ha svimeslått den. Men Fredriksten festning klarte han aldri å innta.

TØFF KONGE: Denne akvarellen fra boken viser Karl XII på jakt. Mannen som senere ble kjent for sine krigerske ferdigheter skal ifølge en gammel fortelling ha drept en bjørn med en stor klubbe og fanget en annen etter å ha svimeslått den. Men Fredriksten festning klarte han aldri å innta. Foto:

Av
DEL

InnsendtBokanmeldelse

«Fredriksten - 1718 datt'n»

Forfattere: Jens Bakke og Inger Lise Skauge

Illustrasjoner: Pontus Berglund

Utgiver: Ask forlag

Jeg har nettopp lest boka Fredriksten - i 1718 datt’n, som kom ut nå i august .

Alle haldensere har et forhold til Fredriksten, men bakgrunnen for og forståelsen av hva som har skjedd «der oppe» og hva den har betydd i historisk sammenheng, står mer eller mindre klart for oss.

Ja. Karl 12. døde da svenskene prøvde å ta oss. Ja. Noen tente på byen - og var det særlig smart?

SLIK SER DEN UT: Barneboka Fredriksten - i 1718 datt'n ble lansert i august 2018, 300 år etter at svenskekongen Karl XII ble skutt og drept på festningen.

SLIK SER DEN UT: Barneboka Fredriksten - i 1718 datt'n ble lansert i august 2018, 300 år etter at svenskekongen Karl XII ble skutt og drept på festningen. Foto:

Teamet bak boka har klart å levendegjøre historien på en forståelig og nyansert måte. Menneskene får kjøtt og blod, og forholdene de levde under, kommer tydelig fram både gjennom akvareller og tekst.

For å sammenligne det med slektshistorie. Den er ofte uinteressant for barn og ungdommer. Får de imidlertid knyttet spennende historier til forfedrene samt mulighet til å identifisere seg med personene bak navnene, bidrar det til at etterslekten får et annet forhold til slektstavla.

Voksne så vel som barn vil ha stor glede av boka.

PROFIL: Randi Sæter

Pensjonert bibliotekar

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags