Gå til sidens hovedinnhold

Haldenforfatter har besøkt hundrevis av bokhandlere for å promotere egne bøker

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter noen år med lave inntekter på et eksternt forlag valgte han å satse selv. Nå har Petter A. Jensen besøkt over 200 bokhandlere i hele Norge for å promotere sine egne bøker.

Jensen sluttet i stillingen sin hos Clas Ohlson og satset på å bli forfatter på heltid. Da han ikke klarte å leve av inntektene fra det eksterne forlaget valgte han å starte sitt eget forlag. Det lover godt.

– Bøkene blir godt tatt imot av bokhandlerne jeg besøker. Det er tydelig behov for bøkene, sier han.

Selger seg inn hos bokhandlere

For å promotere de tre bøkene i detektivserien sin har han reist nesten Norge rundt og besøkt bokhandlere. Han forteller det er cirka 500 bokhandlere som er relevante for bøkene hans, av dem har til nå besøkt 225.

Og cirka 160 av dem har kjøpt inn bøkene hans i større eller mindre grad.

Å være forfatter, forlag og i tillegg markedsføre egen bok er vanskelig, sier Jensen. Han forteller at bokhandlerbransjen er mye kjedestyrt. Da blir i utgangspunktet en ukjent forfatter fra et ukjent forlag ikke like godt tatt imot som andre.

– Min strategi er da å reise til de aktuelle bokhandlerne og selge meg selv inn. De store kjedene bestemmer mye om hvilke bøker de skal ta inn og ikke, så noen bokhandlere har ikke tatt imot så mange av bøkene mine, mens andre kjøper inn flere, sier han.

Ikke lett -men står på

Han forteller at selv om målgruppa er barn mellom 9 og 14 år, så er det fortsatt voksne mennesker som kjøper bøkene.

Han har solgt totalt 1770 bøker, og regner med å passere 1800 denne uka etter et par boksigneringer.

– Jeg har gitt ut gratisbøker til bokhandlere, slik at de kan lese og anbefale bøkene videre til foreldre, besteforeldre, lærere.

Å være ny i bokbransjen forklarer han som:

– Et tungt svinghjul i seigt sirup. Det er så organisert og kjedestyrt. Men å besøke alle de bokhandlerne i våres bar seg økonomisk. Jeg hadde gode salg på reisen.

Les også

Med 28.000 kroner i lønn for ett års arbeid ga Petter opp forlaget – nå satser han på egen hånd

Skreddersydd dukke fra boka

Det kommer mye nytt med det nye forlaget. Blant annet nyutgivelser av de to første bøkene, serietittel og en tredje bok. Og som forfatter kaller han seg nå Petrus Jensen.

– Kona mi kaller meg det iblant, sier han.

I den tredje boka dreier mye av handlingen seg om to mystiske tøydukker. En av dem har han nå har fått skreddersydd, i full menneskestørrelse, og skal ha med seg på boksigneringer og lignende.

– Det er Bassam Talli, den lokale skredderen her i Halden som har lagd dukken. Jeg gleder meg veldig til å vise han fram. Han har en stor rolle i boka, sier han.

Les HAs anmeldelse av Jensens tredje bok her:

Halden-forfatter med velskrevet spenning for ungdom

Tjener fem ganger bedre

Alle bøkene har et opplag på 2000. Så langt syns Jensen han har solgt bra med bøker, men det er ingen «kjempetall».

– Men forholdene tatt i betraktning er jeg fornøyd.

Målet hans er å leve av å være forfatter. På siden har han startet «Tekstrenseriet» hvor han tilbyr korrektur, språkvask og lignende av alle type tekster, som en ekstrainntekt. Med å være selvstendig mener han at han kan tjene betydelig mye mer enn å utgi bøkene på et eksternt forlag.

– Jeg tjener nok fem ganger så mye per solgte bok som i et eksternt forlag. Med forutsetning at jeg selger alle bøkene.

Haldenforfatteren forteller at han planer om å starte på bok nummer 4 neste år.

Fakta om Petter A. Jensen

Petter A. Jensen er journalist og har blant annet vært featurereporter i bladet Familien. Han har jobbet med tekst og tekstformidling store deler av livet sitt.

Forfatteren er født i Halden i 1957, men vokste opp en rekke, andre forskjellige steder i Norge fordi faren skiftet jobb flere ganger. Men bodde på Kornsjø på hele 80-tallet, før han i 2010 kom tilbake til Halden etter en del år i Sverige.

Har hele livet hatt en drøm om å bli forfatter, men forfatterdebuten kom først i 2013.

Dektektivserien «De tre lykter» er sterkt inspirert fra Kornsjø- og Bokerødområdet.


Kommentarer til denne saken