Haldenser nominert til Østfoldtalentet 2019

Carl André Johansson er nominert til Østfoldtalentet 2019.

Carl André Johansson er nominert til Østfoldtalentet 2019. Foto:

Fem unge talenter er nominert til Østfoldtalentet 2019.

DEL

Vinneren presenteres på Østfoldkonferansen i Quality Hotel Sarpsborg torsdag 17. januar.

Hvert år gir Østfold fylkeskommune et stipend på kr 50.000 til unge mennesker som har utmerket seg innenfor kunst og kultur. Stipendet skal være en påskjønnelse for innsats og inspirasjon til videre engasjement. Stipendet deles ut til enkeltpersoner, grupper eller lag i alderen 16–25 år, som bor i, er fra eller på annen måte har tilknytning til Østfold.

I fjor vant haldenser Sanne Kvitnes.

De nominerte

Christine Bårreng Hansen, 23 år fra Sarpsborg – klarinett

Christine er en solid utøver og viser et spenn i uttrykk innenfor den klassiske tradisjonen. Hun holder et høyt nivå både på tekniske og musikalske ferdigheter.

Carl André Johansson, 24 år fra Halden – dans

Carl André er en talentfull danser med sterk lokal forankring. Han har bidratt til økt aktivitet i dansemiljøet i Halden. Han har i tillegg vært aktiv som danser i hele Østfold og hans danseferdigheter er på et høyt nasjonalt nivå.

Håvard Funderud, 24 år fra Rygge – musikk/gitar

Håvard er en dyktig gitarist i sjangeren jazz. Han går på masterstudium på Norges musikkhøgskole – Den komponerende musiker, som er et samarbeid med Norges musikkhøgskole, Rytmisk Musikkonservatorium i København og Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Live Skullerud, 22 år fra Fredrikstad – dans

Live er en allsidig og begavet dansekunstner fra Fredrikstad. Hun har en fantastisk formidlingsevne og et ønske om å gjøre dansen mer synlig og tilgjengelig for et bredt publikum. Hun vil også bidra til å utvikle og styrke det profesjonelle dansemiljøet i regionen.

Marietha Chopra Helgesen, 23 år fra Hobøl – filmproduksjon

Hennes animerte kortfilm «Kjære Marietha», makter på mesterlig viså formidle optimisme, ukuelig pågangsmot og framtidshåp, tross et sterkt personlig utgangspunkt. Hennes budskap vil ha resonans og vekke inspirasjon og engasjement blant unge.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags