Gå til sidens hovedinnhold

Over 150 år skiller scenen og artistene

Artikkelen er over 4 år gammel

Hvis man antar at mange av artistene på årets Unge Folk i Halden er født for omtrent 26 eller færre år siden, er det over 150 år siden scenen de skal stå på 10. desember, ble bygd.

Fredrikshalds Teater ble bygd i 1838.

Henrik Næss Diesen, som er en av flere bak Unge Folk i Halden, er født i 1990.

Sju innslag

I en pressemelding skriver Diesen at det er sjette året på rad at Fredrikshalds teater skal fylles med byens unge flinke musikkspirer.

– Unge Folk i Halden har blitt et solid arrangement du ikke vil gå glipp av, skriver han.

– På plakaten i år har vi sju varierte innslag som vi tror vil sette et spor i deg lørdag 10. desember.

 

Kunstnere i Konservativen

Billettene slippes på Bryggerhuset torsdag ettermiddag,  og det skal også være en liten minikonsert i forbindelse med slippet.

– Nytt i år er at det vil være en kunstutstilling i ærverdige Konservativen i dagene før konserten, 7.-9. desember. Der vil det finnes mange spennende kunstverk av Emilie Langbråthen, Viktor Sandberg, Thea Arntzen, Susannah Eeg, Astrid Ellensdatter Mork-Knutsen og Sara Nygaard, skriver Diesen.

Årets artister

  • Huma Luma har allerede blitt et etablert popnavn her i byen. I høst har de kvernet låtene sine i Athletic Sound til det som skal bli deres debutalbum. De låter bedre enn noen gang.
  • Gevir er kadaverrestene etter Nedbør, The Red Parrot og Pretty Diesent. De har funnet sammen og skal ta oss med inn et norsk viserocklandskap. 
  • Sanne Knudsen og Kasper Bjerrum går sammen på musikklinja. I høst spilte begge på H2H-konserten på Risum og imponerte.
  • The Annex, med Haavelsrud-brødrene i spissen, spilte på Teltscenen på Tons of Rock i år. Siden i sommer går det rykter om sjangerforandringer i kulissene, når de nå inntar teateret.
  • Amanda Bergstrøm er et ungt sangtalent som for mange vil være et nytt ansikt. Med seg på scenen har hun Håvard Dahle.
  • Ingvild Sivertsen og Benjamin Haavelsrud var å se på “Redd Risum”-demonstasjonen i sommer. De låt så bra at vi i Unge Folk i Halden måtte spille det inn dagen etter (se video i saken)
  • Aurora Berger går på musikklinja på Risum og har allerede spilt på en del scener. I år ble hun tatt ut som èn av hundre til TV2-konseptet “The Stream”.

– Rekker begge konsertene

Samme kveld som de unge haldenserne byr på sin musikk, står et norgeskjent band på en av byens mest moderne scener.

Big Bang spiller i Brygga kultursal, men Diesen og Unge Folk ser ingen grunn til bekymring.

– Til alle Big Bang-fans der ute kan vi love at du både rekker å nyte en ung kveld i teateret og rusle over brua til kultursalen i god tid til oppvarmingsbandet Broen. En helaftens kulturkveld!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.