Huma Luma fra Halden er Ukas Urørt på NRK P3

HUMA LUMA: Bandet består av Karoline Stenberg Henriksen (24, vokal og synth), Henry Solstrand (19, bass), Thor Andreas Holberg Murtnes (28, gitar), Benjamin Rø Haavelsrud (19, gitar) og Alfred Rø Haavelsrud (15, trommer).

HUMA LUMA: Bandet består av Karoline Stenberg Henriksen (24, vokal og synth), Henry Solstrand (19, bass), Thor Andreas Holberg Murtnes (28, gitar), Benjamin Rø Haavelsrud (19, gitar) og Alfred Rø Haavelsrud (15, trommer). Foto:

Å bli Ukas Urørt er et mål haldenserne har hatt i flere år. Nå venter innspilling av nye låter og ny EP på nyåret.

DEL

Bandet fra Halden har gjennom våren og sommeren sluppet åtte singler. Låta "Get Lost" ble så godt tatt i mot av NRK P3, at den har blitt Ukas Urørt.

Urørt: – Vi gleder oss til fortsettelsen

Urørt lar usignerte norske artister eksponere musikken sin gratis via Internett, og et utvalg av artistene blir spilt på radio.

"Get Lost" er, i følge bandet, en kjærlighetslåt som handler om å kunne stikke av med noen.

Urørt mener:

Ut fra Halden kommer HUMA LUMA med sin energiske 60-talls inspirerte indiepop/rock! Frisk, leken og fengende musikk med gitarriff og melodilinjer som gjør det vanskelig å sitte stille. Sommeren som gikk var preget av flere gode singelslipp fra Halden-gjengen, og vi gleder oss til fortsettelsen!


Spilte på Slottsfjell

– Singelslipp-prosessen har vært en spennende. Vi har fått masse gode tilbakemeldinger, forteller Benjamin Rø Haavelsrud.

Blant annet har NRK P3 spilt flere av låtene på radio, og hele fire singler har blitt anbefalt av NRK P3 Urørt.

I tillegg har Huma Luma spilt på festivalen Slottsfjell i sommer.

– Det er utrolig kult å ta del i en så stor festival og kunne få spille musikken vår for andre artister på festivalen. Vi møtte også flere fra musikkmagasinet "Gaffa" som sa de likte musikken vår, som betyr mye, sier han.

Siste singel

Til fredag kommer niende og siste singel fra Huma Luma for i år, men de har store planer framover.

– Vi skal spille inn enda flere låter og planlegge neste års festival-sommer. Planen er å dra i studio i år og slippe en EP på nyåret. Vi har masse ny musikk på gang.

Bandet forteller de har drømt om å være Ukas Urørt siden de begynte å spille for tre år siden.

– Det betyr masse for oss, og det gir oss en kjempemulighet til å vise oss fram og promotere musikken vår, sier Rø Haavensrud.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags