Gå til sidens hovedinnhold

Sanne blir med og synger Taube

Artikkelen er over 5 år gammel

Sanne Kvitnes blir med Dag Brandth og Frank Skovrand under sommerens Taube-forestillinger på Fredriksten festning i juni.

– Jeg har hørt mye av Evert Taubes sanger før, i og med at jeg kommer fra en familie som er glad i viser, men jeg har aldri vært med i en Taube-forestilling som denne tidligere, sier Sanna Kvitnes til HA.

– Veldig bra tekster

Vi treffer den 20 år gamle artisten rundt et kafébord i Bryggerhuset Syd sammen med Dag Brandth og Frank Skovrand. Utenfor er det en mørk og litt småkald februarkveld, og regndråpene treffer vindusrutene, men 8. juni håper trioen at det er sol og sommer i Halden.

For da går nemlig første forestilling av den sjette sesongen med Taube i Halden av stabelen, og i år som i fjor er det Nedre magasin på Fredriksten festning som rigges for forestilling.

Siden Sanne Kvitnes sa ja til forespørselen for en tid tilbake, har hun hørt mye på Evert Taubes viser.

– Jeg synes han har flotte tekster. Selv setter jeg ofte tekster høyere enn melodier, forteller Sanne som gleder seg til å være en del av ensemblet på festningen til sommeren.

"Så skimrande var aldrig havet"

– Kan du si noe om hvilke sanger du skal bidra med?

– Sikkert er det i hvert fall at jeg skal synge "Så skimrande var aldrig havet", som er en nydelig sang om kjærlighet, forteller Sanne.

Dag Brandth skyter inn at han gleder seg veldig over at de nå i fellesskap kan gjøre "Fritjof Och Carmencita" og andre sanger hvor det er naturlig med en duo.

– Flott med Sanne

Selv synes Dag Brandt og Frank Skovrand at det er strålende å ha med Sanne Kvitnes fra sommeren av.

– Det er sjette sesongen vi gir oss i kast med nå, og vi følte at nå at tiden var inne for å invitere flere på scenen, sier Frank Skovrand.

– Ja, dette blir morsomt! Ikke minst gleder vi oss over at vi skal ha det moro sammen og få til en forestilling som er litt annerledes enn de foregående, sier Dag Brandt.

Taube på festningen skjer onsdag 8. juni, fredag 10. juni og lørdag 11. juni, samt onsdag 15. juni, fredag 17. juni og lørdag 18. juni.

– Vi vet at det er en del sommeravslutninger rundt denne tida. Av den grunn regner vi med at også det kan komme henvendelser om flere konserter for litt større grupper utenom datoene som allerede er satt, sier Dag Brandth.

Som tidligere vil pianist Arne Nygaard være med. Han kommer til å få selskap av flere musikere, men kabalen er ikke lagt ennå.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.