Nå er det "Jul i Halden" igjen

JULEJODLING: Kjetil «Kjell Pop» Johnsen (mandolin, fra venstre), Mari Kynningsrud (kor, søster), Rino Silden (banjo), Laila Kynningsrud (sang, hovedartist), Toini Knudtsen (gitar, kor) og Arne Ertnæs (kontrabass). Årets julealbum, blant annet med «A Yodelling Christmas Song», utgis den siste helga i november.

JULEJODLING: Kjetil «Kjell Pop» Johnsen (mandolin, fra venstre), Mari Kynningsrud (kor, søster), Rino Silden (banjo), Laila Kynningsrud (sang, hovedartist), Toini Knudtsen (gitar, kor) og Arne Ertnæs (kontrabass). Årets julealbum, blant annet med «A Yodelling Christmas Song», utgis den siste helga i november. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Etter et par års pause er det igjen tid for utgivelse av den ultimate lokale juleplata, nemlig "Jul i Halden"

DEL

Etter et tilfeldig møte i London fikk Thorkil H. Lindskog huket inn Laila Kynningsrud til julejodling på den nye «Jul i Halden»-plata.

Julestemning gange sju

Inne på studioet Athletic Sound er seks utøvere nettopp ferdig med å spille inn ett av sporene til «Jul i Halden 2014».

Dette blir den sjuende i rekken. Det er to år siden siste utgivelse av albumet hvor lokale artister spiller inn julesanger til inntekt for Frelsesarmeens arbeid i Halden.

Prosjektleder Thorkil Lindskog har rett og slett hatt for mye å gjøre, men nå er han tilbake med en rekke både etablerte og nye artister på bidragssida.

Jodlejul

På årets utgivelse bidrar blant andre Laila Kynningsrud som er fra Halden, men bor og jobber i Sveits.

– Jeg var på 17. mai-feiring i London, fordi Onkel Tuka skulle blant annet spille der. I London møtte jeg Thorkil, og jeg hadde med meg en venninne fra Sveits som fortalte at jeg jodler. Slik ble det til at han spurte om jeg kunne tenke meg å bidra på årets «Jul i Halden»-album, sier hun.

– Vi har aldri hatt med noe musikk som er i nærheten av jodling, forteller Lindskog.

– Jeg søkte på YouTube etter en jodlelåt om jula, og fant til slutt en som jeg tenkte «den passer for Laila».

Jodling ble veien inn

– Jeg har kommet helt fra Sveits, for å delta på dette, sier Kynningsrud.

– Til daglig jobber jeg for IMB i Basel. Da jeg flyttet dit for fire år siden begynte jeg med jodling. Det ble min vei inn i den sveitsiske kulturen, forteller hun.

Totalt kommer det til å inngå minst 15 låter på den nye plata.

– Det er utrolig moro at så mange har ønsket å bidra, sir Lindskog.

Lover en ekstremt god jul

– Men det blir ikke en hel plate med julejodling?

- He, he. Nei. Det blir mye forskjellig med alt fra etablerte til ferske artister. Det blir noen tradisjonelle og noen nyskrevne julesanger. Plata blir et bilde av det kulturelle i Halden.

Foreløpig vil ikke prosjektlederen røpe hvem som er de mer etablerte av artistene som bidrar

- Nei. Det kommer neste uke, men jeg kan love at haldensere vil få en ekstremt god jul takket være "Jul i Halden", sier Lindskog.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken