Da møtes nemlig duoen i Musikkbadet, som ledes av Thorkil Lindskog.

– Han har rett og slett funnet opp et nytt konsept. Det er ikke dårlig i vår tid, sier Brandth og Kaldestad.

På sedvanlig vis er de begge boblende av energi.

– Med en gang Thorkil presenterte konseptet likte vi det. Vi gleder oss veldig, sier de to.

Møte med menneskene

Det blir vinterens andre musikkbad på Rød. Konseptet er at man først får møte artistene bak stemmen. Rett og slett bli litt bedre kjent med menneskene. Så blir det en liten intimkonsert, i de hyggelige lokalene på herregården.

– Det er faktisk første gang vi skal synge sammen. Det er noe vi aldri har gjort tidligere og det var Thorkil Lindskog som spleiset oss, røper de.

Artistene har øvet og forberedt seg og i den prosessen har de også funnet noen felles referansepunkter, som at de begge er blodfan av David Bowie. Vi røper derfor ingen stor hemmelighet når vi forteller at de to skal gjøre en Bowie-låt som duett.

Musikal

Musikal er en annen felles referanse.

– Jeg er jo litt sånn klassisk-musikal, mens Dag er pop-musikal, forklarer Kaldestad.

De skal synge både sammen og hver for seg.

– Jeg har blant annet plukket fram noen sanger fra musikalperioden min, og jeg er innom jazzens verden, forteller Brandth.

Urframføring

– Jeg skal synge en sang fra musikalen om «Den hvite dame», «Kommandantens tango.» Så det blir faktisk en urframføring fra den nye musikalen, sier Kaldestad.

Musikken og sangene har de god kontroll på. De er mer spent på spørsmålsbiten, som ledes av nevnte Lindskog.

– Jeg er jo veldig glad i å prate og har ikke noe filter, så bare Thorkil stiller de rette spørsmålene kan det bli bra, ler Brandth.

– Kanskje jeg blir den stille. Det er ikke vanlig, gliser Kaldestad og legger til:

Kaklestad har kommet for å bli

– Første gang Thorkil Lindskog skrev om meg kalte han meg for Kaklestad. Det lo de mye av hjemme og jeg bli fortsatt kalt for Kaklestad, ler Kakle-, unnskyld Kaldestad. Brandth har også gode minner fra Lindskog.

– Han var med meg på den aller første talentkonkurransen jeg deltok i. Det var i Fredrikstad i 1984, mimrer han.

– Vi kan uansett love at det blir en hyggelig og intim kveld med både prat og god musikk. Vi er begge glade i å snakke. Vi har dessuten funnet ut at stemmene vår klinger godt sammen. Det visste vi jo ikke fra før, avslutter den muntre og duoen.