Gå til sidens hovedinnhold

Mozarts musikk trekker norske elitemusikere til Halden

Artikkelen er over 3 år gammel

På søndag er det mulig å høre noen av Norges beste musikere framføre klassisk musikk.

Mozartfestivalen inviterer nok en gang til stor musikk i klassiske omgivelser på Rød Herregård. Det blir Mozart for alle penga, og noen av landets fremste utøvere gjester Halden førstkommende søndag 22. april.

Det skriver arrangørene i en pressemelding.

Vender tilbake til Rød

Musikalsk ansvarlig for festivalen er pianist Håvard Gimse og fiolinist Geir Inge Lotsberg.  De har fått med seg Henninge Båtnes Langaas på fiolin, Eivind Holtsmark Ringstad på bratsj, Geir Inge Lotsberg på fiolin, Sølve Sigerland på fiolin og Ellen Margrete Flesjø på cello.

Langaas begynte å spille fiolin som treåring ved Musikkskolen i Trondheim. I ti år dro hun på kammermusikkurs på Sund Folkehøgskole. Her traff Henninge Vertavo strykekvartett, som hun skulle bli en del av i 17 år. Hun har vært medlem av TrondheimSolistene, av Det Norske Kammerorkester siden 1994 og har ansatt i Oslo-Filharmonien fra 1996−2000 og fra 2009.

Ringstad er bratsjist fra Oslo og er utdannet ved Barrat Due i Oslo. I 2012 vant Eivind Holtsmark Ringstad Virtous og ble norsk deltager i Eurovision Young Musicians der han vant. Han er første nordmann som har vunnet denne konkurransen. Ringstad har spilt for Mozartfestivalen tidligere også.

Les også

Må holde stengt under russetreffet – folk kommer ikke fram

 

Verdensvante toppmusikere

Lotsberg har vært medlem av Oslo Strykekvartett siden 1991 samt konsertmester for Den Norske Operas orkester i perioden 1996–2003. I dag underviser han ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo og har fungert som gjestende musikalsk leder for TrondheimSolistene siden 2005. Fra august 2017 har han vært orkesterets kunstneriske leder.

Flesjø har studert ved NMH og hatt studier ved Franz Liszt-Akademiet i Budapest. Hun er cellist i Grieg Trio og har siden grunnleggingen av denne trioen i 1987 turnert i de fleste europeiske land, USA, Japan og Kina. 

Sigerland studerte blant annet ved Norges Musikkhøgskole og ved Ferenc Liszt Academy in Budapest. Sigerland har viet mesteparten av sin karriere til kammermusikk, men har også opptrådt som solist med ledende orkester i de nordiske landene Sigerland er medlem av Grieg Trio og strykertrioen Ssens.

Les også

Egil (93) pumper jern hver uke

 

For sjette gang på rad

Mozartfestivalen ble etablert i 2013 og avholder sin sjette festival i 2018. Festivalen har sin opprinnelse i musikk- og kulturmiljøet i Østfold og er tuftet på et felles ønske om å samle gode krefter for å etablere en profesjonell arena for klassisk musikk.

Årets festivalmusikere har preget norsk klassisk musikk gjennom mange år.

Konserten på søndag arrangeres i samarbeid med Sparebank1 Stiftelsen i Halden og Rød Herregård. 

Kommentarer til denne saken