Morten fra Halden vant Amandapris

AMANDAPRISEN: Morten Jacobsen fra Halden har vært med å lagd de visuelle effektene i filmen «Den 12. mann». Det vant dem Amandaprisen for. Jacobsen står lengs til høyre.

AMANDAPRISEN: Morten Jacobsen fra Halden har vært med å lagd de visuelle effektene i filmen «Den 12. mann». Det vant dem Amandaprisen for. Jacobsen står lengs til høyre. Foto:

La du merke til koldbrann-tåa til Thomas «Fingern» Gullestad eller den tyske minesveiperen i filmen «Den 12. mann»? Den fikk Morten Jacobsen fra Halden Amandapris for.

DEL

Den vant han sammen med Lars Erik Hansen, Alexander Kadim og Arne Kaupang for beste visuelle effekter i filmen «Den 12. mann».

– Gøy å vinne en Amanda

Morten Jacobsen har jobbet med visuelle effekter siden 2011 i Oslo. Nå er han strålende fornøyd med Amandapris.

– Det er utrolig gøy å vinne en Amanda. Det er jo den største filmprisen en kan vinne i Norge.

Harald Zwart-filmen «Den 12. mann» kjempet om Amandaprisen med musikkfilmen «Adjø Montebello» og «Thelma» som fikk hele 12 Amanda-nominasjoner i år.

Fakta: Amandaprisen

Amandaprisen er en norsk filmpris, opprettet i 1985 etter initiativ fra filmprodusenten og -regissøren Bente Erichsen.

Prisen utdeles årlig i flere kategorier ved Den norske filmfestivalen i Haugesund. Prisens navn og selve statuetten henspiller på viseskikkelsen Amanda fra Haugesund.

Har vunnet priser før

Visuelle effekter er effekter som må gjøres digitalt. Noen eksempler fra «Den 12. mann» er koldbrann-tåa til Thomas Gullestad og det tyske krigsskipet.

– Amandaprisen deler jeg med tre andre som jobbet med visuelle effekter på filmen. Lars Erik Hansen, Alexander Kadim og Arne Kaupang, sier Jacobsen.

Jacobsen har blitt nominert til lignende priser tidligere og vant i 2016 en «Robert» som er Danmarks svar på Amandaprisen.

Jobber med Hollywood-filmer

Jacobsen har jobbet med visuelle effekter på flere kjente, norske filmer. Blant annet «Tomme Tønner», «Hodejegerne», «Kon-Tiki» og «Skjelvet». I år har Storm Studios, hvor Jacobsen jobber, gjort digitalt arbeid på Hollywood-filmen «Black Panther».

– Det er utrolig gøy å få lov til å være med på noe stort når du er en kar fra «lille» Halden, sier Jacobsen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags