Gå til sidens hovedinnhold

Monne girer opp

Passe pling-plong på horisonten

Artikkelen er over 4 år gammel

Førstkommende lørdag er Monne Stang Møller tilbake i Halden med konsert.

– Det blir den første fulle konserten siden i fjor høst. Med noen nye sanger og noen nye musikere, forteller Monne, som ser fram til en travlere høst med konserter og forberedelser til plateinnspilling.

–Jeg skal i Geir Sundstøls studio i Oslo i januar for å spille inn min første EP med fem-seks sanger. Det blir spennende å jobbe med Geir, han er eksperimentell og har mange gode ideer. Jeg liker litt pling plong, eller rettere sagt, passe pling-plong!

– Planen er at den skal ut på fysisk format også, kanskje både CD og vinyl. Ved siden av Geir skal jeg ha med meg trommeslager Erland Dahlen (Madrugada, Nils Petter Molvær) og keyboardist Marius Rekstad.

– I en rivende utvikling

Sistnevnte er også med i Monnes liveband, som nå også teller Erik Ruud Solberg (trommer), Anders Amundsen (bass), Joseph Riley Kempler (gitar) og Markus Linge (gitar).

— Vi spiller fortsatt folkrock, eller som en herværende HA-journalist kalte det, neo-hippie-rock.

Monne føler at hun virkelig er i en rivende utvikling både som sanger og låtskriver om dagen, og at solid med øving gjennom sommeren borger for at konserten på Sjøbris på lørdag kan være verdt å få med seg.

Særegen musikksmak

Senere i høst skal Monne spille på minifestivalen Fredrikstad Musikkverksted på St. Croix-huset i vår naboby, og under Kulturnatta her i Halden skal hun prøve seg på noe helt nytt; synge klassisk sammen med Aasmund Kaldestad på Fabian på Torget.

Monne innser at musikksmaken hennes skiller seg en smule fra det de fleste av venninnene hennes hører på, for tida består spillemenyen av mye Mike Oldfield, Vangelis og Enya. Ved siden av grunnkosten som er Bob Dylan og Tom Waits.

I tråd med retro musikkpreferanser melder Monne setningen du sjelden hører:

– Jeg klarer meg uten nett hjemme! Tar det på telefon på en kafé.

Kommentarer til denne saken