Blir du fristet av høstprogrammet i kultursalen?

FORNØYD: – Flere artister velger seg Halden, melder daglig leder i Brygga kultursal, Martin Gundersen. Foto: Hanne Eriksen

FORNØYD: – Flere artister velger seg Halden, melder daglig leder i Brygga kultursal, Martin Gundersen. Foto: Hanne Eriksen

Artikkelen er over 4 år gammel

Fullspekket program helt fram mot jul i Brygga kultursal.

DEL

– I år ligger vi an til en besøksøkning på 55 prosent på tre år. Vi regner med 20.000 publikummere ved utgangen av året.

Det melder Martin Gundersen. Han er daglig leder i Brygga kultursal.

– Tidenes program

Han er stolt av høstprogrammet for 2016 og er godt i gang med vårprogrammet. Lederen forteller at artister ønsker seg til Halden, og med et smil røper han at det vil bli avslørt hemmelige prosjekter senere.

Når det gjelder programmet fram mot jul og nyttår, så sier Martin Gundersen dette:

– Jeg mener personlig at det er tidenes program. Og det følger trenden vi har lagt opp til: Bredde og for alle aldre.

Med bredde forklares det: Bugge Wesseltoft med fantastisk jazzmusikk i kontrast til Aurora, Vamp, Mikael Wiehe og Riksteateret. Sistnevnte kommer med tre produksjoner til Halden. Og vi har kontraster som Flåklypa, Min Kamp, Gråtass, Vennebyen og sprang helt til inspirasjonsforedrag.

37 tilbud på fire måneder

Antallet kulturinnslag fra 11. september og fram til 21. desember ligger på 37.

– Flere er allerede utsolgt?

– Ja. Vi ser at Brygga kultursal blir mer og mer populær. Vi selger stadig ut forestillinger. Sunde og Bjørnov er utsolgt. Billettene til Lars Winnerbäck ble revet bort på en dag. Nå er Hanne Boel straks utsolgt. Det samme gjelder Melissa Horn og To rustne herrer (Ole Paus og Jonas Fjeld). Vamp ligger også an til å bli utsolgt.

– Det her er veldig gøy, og det viser at kultur er viktig for folk.

Mange utenbys fra

Martin Gundersen forteller at tilbudene i kultursalen trekker publikummere utenbys fra.

– Vi ser at det i større grad kommer folk fra Fredrikstad, Skjeberg, Borgenhaugen og Sarpsborg. Og vi ser at mange som kjøper billetter, hører hjemme i Vestfold, Oslo, Drøbak og Sverige. Det tror jeg skyldes at vi har en del unike konserter.

– Det er ikke lett å drive et kulturhus. Det er samme pris for artistene uansett hvor de er i Norge. Det er ikke noe luksus å drive kulturhus. Det handler om å være eller ikke være. Det går ikke an å fire på krav, sier Martin Gundersen.

Han er helt klar på at aktivitetene i kultursalen gjør at det drypper på andre næringsdrivende i Halden også. Det gjelder både hotell, restauranter og butikker.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags