Haldenser tildelt komponistpris

PRISVINNER: Lene Grenager fra Halden er tildelt Arne Nordheims komponistpris for 2018.

PRISVINNER: Lene Grenager fra Halden er tildelt Arne Nordheims komponistpris for 2018. Foto:

Komponisten og cellisten Lene Grenager fikk prisen under Ultimafestivalen i september.

DEL

Lene Grenager (49) er oppvokst i Halden og studerte cello og komposisjon ved Norges musikkhøgskole, og har jobbet profesjonelt siden 1995 både som cellist og komponist.

Fikk pris

Under Ultimafestivalen i september fikk haldenseren tildelt Arne Nordheims komponistpris for 2018. Prisen ble overrakt av kulturminister Trine Skei Grande. Grenager fikk i tillegg 200.000 kroner og et diplom.

Haldenseren jobber først og fremst med improvisasjon, hovedsakelig i SPUNK og Lemur og i duo med Sofia Jernberg. De har spilt konserter i Europa og USA, og på festivaler som Moldejazz og Kongsberg Jazzfestival.

Fra juryens begrunnelse om prisvinneren:

«I det norske komposisjonsmiljøet har prisvinneren tidlig vist vei innen tilnærmingsmåter som i dag anses som «#8221;lingua franca»#8221;. Med improvisasjonen i sentrum har hun tatt tak i et gitt materiale, folkemusikalsk- eller annet, og behandlet dette med både komponistens sans for arkitektur og musikerens nærkontakt med stoffet

I juryen sitter komponist Håkon Berge (leder), journalist, kritiker og daglig leder i NKF Ida Habbestad og komponist og professor Asbjørn Schaathun.

Fakta

Arne Nordheims komponistpris ble opprettet av Kulturdepartementet i 2001 i forbindelse med komponistens 70-årsdag. Prisen blir delt ut annet hvert år under Ultimafestivalen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags