En sprudlende blanding av medlemmer i «Kast off Kinks» og «Kinky way» møttes til samvær i Haldens Klub før lørdagens konsert.

«A well respected man» står garantert på programmet når trommeslager Mick Avory fra det den første besetningen i The Kinks sammen med senere medlemmer John Dalton (bass) og Ian Gibbons (tangenter) og med gitarist og sanger Dave Clarke igjen står på scenen i Fredrikshalds Teater.

Denne besetningen er det nærmeste man kommer et gjenforent The Kinks, og de har da også flere ganger de siste årene opptrådt sammen med Kinks- vokalist og låtskriver Ray Davies.

Bandet som var anderledes

På 60-tallet var det The Beatles og the Rolling Stones, som representerte «The good guys» og «The bad guys»

Kinks havnet i mellom disse gruppene, ikke fordi de var spesielt snillere eller verre, men fordi deres sound og tekster brøt med de tradisjonelle rock og pop-tekstene.

– Vi var opptatt av å formidle hvordan livet var i London på 60-tallet, kunne Mick Avory fortelle.

– «Tired of Waiting» var en av de aller første, og så kom blant annet «Well respected Man», Sunny Afternoon», «Dead End Street» og «Lola».

– Er det riktig å si at dere representerte en intelektuell «working class» kultur ved at, når de fleste andre grupper hang seg på «The Mersey sound» i Liverpool området, kunne man hos dere se for seg enkle mennesker vandrende nedover endeløse gater med musteinshus?

– Vi var i hvert fall ikke så opptatt av å perfeksjonere hverken lyd eller teknisk spill, svarer Avory.

I Fredrikshalds Teater

– Det viktigste for oss var å formidle følelsen av livet på den tiden.

– Det er andre gang dere spiller i Halden?

– Ja, vi likte responsen vi fikk på forrige konsert, og stemningen i det gamle teateret er helt fantastisk, så nå er vi her igjen.

– Å spille sammen med «Kinky Way» er moro, fordi de forsøker ikke å kopiere oss, men lager sine versjoner av låtene.

– Vi er ydmyke og glade for at vi kan inspirere yngre musikere til å spille våre hits.

«Kinky Way»

Vårt lokale Kinks-band har denne gang med seg gitarist og vokalist Frode Alnæs.

– Han er utrolig inspirerende å spille med,og vi er stolte over å ha han med på denne konserten, forteller Bamse Mork Knutsen og Magne Jensen.

– Vi har også gjort endel forandringer i låtvalget, og sammen med korjentene og blåserne våre skal vi «gi jernet» i morgen.

Stor Kinks fan

– Jeg regner meg som en av Norges største Kinks fan, fortalte en smilende Frode Alnæs.

– Jeg spilte inn ei soloplate i Athletic Sound i høst og kom i kontakt med Bamse Mork-Knutsen, og vi avtalte et samarbeid.

– Jeg er fryktelig stolt, glad og ydmyk over å å få spille med gamle helter.

– «Kinky Way» er et band med masse spilleglede og entusiasme, sier Alnæs og tillegger:

– Jeg gleder meg til konserten.