Ladet opp før konserten

En sprudlende blanding av «Kast off Kinks» og «Kinky Way» før de sammen med familie og venner gikk til bords i Haldens Klub. Foto: Steinar Øystad

En sprudlende blanding av «Kast off Kinks» og «Kinky Way» før de sammen med familie og venner gikk til bords i Haldens Klub. Foto: Steinar Øystad

Artikkelen er over 6 år gammel

For to år siden fikk et fullsatt teater oppleve en uforglemmelig konsert med «Kast off Kinks» og vårt lokale «Kinky way». Lørdag er det duket for en ny konsert.

DEL

En sprudlende blanding av medlemmer i «Kast off Kinks» og «Kinky way» møttes til samvær i Haldens Klub før lørdagens konsert.

«A well respected man» står garantert på programmet når trommeslager Mick Avory fra det den første besetningen i The Kinks sammen med senere medlemmer John Dalton (bass) og Ian Gibbons (tangenter) og med gitarist og sanger Dave Clarke igjen står på scenen i Fredrikshalds Teater.

Denne besetningen er det nærmeste man kommer et gjenforent The Kinks, og de har da også flere ganger de siste årene opptrådt sammen med Kinks- vokalist og låtskriver Ray Davies.

Bandet som var anderledes

På 60-tallet var det The Beatles og the Rolling Stones, som representerte «The good guys» og «The bad guys»

Kinks havnet i mellom disse gruppene, ikke fordi de var spesielt snillere eller verre, men fordi deres sound og tekster brøt med de tradisjonelle rock og pop-tekstene.

– Vi var opptatt av å formidle hvordan livet var i London på 60-tallet, kunne Mick Avory fortelle.

– «Tired of Waiting» var en av de aller første, og så kom blant annet «Well respected Man», Sunny Afternoon», «Dead End Street» og «Lola».

– Er det riktig å si at dere representerte en intelektuell «working class» kultur ved at, når de fleste andre grupper hang seg på «The Mersey sound» i Liverpool området, kunne man hos dere se for seg enkle mennesker vandrende nedover endeløse gater med musteinshus?

– Vi var i hvert fall ikke så opptatt av å perfeksjonere hverken lyd eller teknisk spill, svarer Avory.

I Fredrikshalds Teater

– Det viktigste for oss var å formidle følelsen av livet på den tiden.

– Det er andre gang dere spiller i Halden?

– Ja, vi likte responsen vi fikk på forrige konsert, og stemningen i det gamle teateret er helt fantastisk, så nå er vi her igjen.

– Å spille sammen med «Kinky Way» er moro, fordi de forsøker ikke å kopiere oss, men lager sine versjoner av låtene.

– Vi er ydmyke og glade for at vi kan inspirere yngre musikere til å spille våre hits.

«Kinky Way»

Vårt lokale Kinks-band har denne gang med seg gitarist og vokalist Frode Alnæs.

– Han er utrolig inspirerende å spille med,og vi er stolte over å ha han med på denne konserten, forteller Bamse Mork Knutsen og Magne Jensen.

– Vi har også gjort endel forandringer i låtvalget, og sammen med korjentene og blåserne våre skal vi «gi jernet» i morgen.

Stor Kinks fan

– Jeg regner meg som en av Norges største Kinks fan, fortalte en smilende Frode Alnæs.

– Jeg spilte inn ei soloplate i Athletic Sound i høst og kom i kontakt med Bamse Mork-Knutsen, og vi avtalte et samarbeid.

– Jeg er fryktelig stolt, glad og ydmyk over å å få spille med gamle helter.

– «Kinky Way» er et band med masse spilleglede og entusiasme, sier Alnæs og tillegger:

– Jeg gleder meg til konserten.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags